Jacobsen best i Willingen

Alle de norske kvalifisert.

Anders Jacobsen var best under dagens hoppkvalifisering i tyske Willingen. Verdenscuprennet går søndag. Lørdag er det laghopp.

Jacobsen hoppet 141,5 meter og fikk poengsummen 136,2. Han var uansett kvalifisert til rennet som leder av verdenscupen. De 15 beste i verdenscupen er automatisk kvalifisert til rennene.

Russeren Dimitrij Ipatov var lengst i kvalifiseringen med sine 144 meter, men dårligere stil gjorde at han bare fikk 134,7 poeng.

Alle de norske på startstrek kvalifiserte seg til søndagens renn. Roar Ljøkelsøy var nest best bak Ipatov blant dem som ikke var forhåndskvalifisert. Ljøkelsøy hoppet 139,5 meter og fikk 133,6 poeng.

Anders Bardal og Bjørn Einar Romøren ble nummer sju og ni blant dem som ikke var forhåndskvalifisert med hopp på 134 og 130,5 meter.

Lars Bystøl, Sigurd Pettersen og Tom Hilde er også kvalifisert til verdenscuprennet.

(NTB)

VANT: Anders Jacobsen var best av samtlige under dagens kvalifisering i Willingen. Samtlige norske hoppere kvalifiserte seg også til søndagens renn. Foto: Scanpix
VANT: Anders Jacobsen var best av samtlige under dagens kvalifisering i Willingen. Samtlige norske hoppere kvalifiserte seg også til søndagens renn. Foto: Scanpix Vis mer