Jacobsen ble norgesmester

Fulgte opp verdenscupsuksessen.

Anders Jacobsen (22) vant normalbakkerennet i hopp-NM i Molde fredag og sikret seg kongepokalen.

Den unge hoppkometen, som slo til for fullt denne sesongen, lå på annenplass bak Roar Ljøkelsøy med et hopp på 96,5 meter etter 1. omgang.

I finaleomgangen mislyktes imidlertid Ljøkelsøy, og Jacobsen seiret med to poeng etter å ha landet på 99 meter.

- Det var bra av Anders, og sistehoppet var det beste. Men han var litt ujevn før det siste hoppet, det går mest på «timingen», sa assisterende landslagstrener Geir Ole Berdahl til NTB.

Det var fine forhold i Skarbakken fredag kveld. Ljøkelsøy sikret seg sølvet til tross for missen i finalen, mens Anders Bardal ble nummer tre.

- Det er klart at det ikke skal så mye til for dem å være blant de beste her med jevne forhold. Det var ikke topp verdenscupnivå hos dem, men likevel bra. Nå når sesongen er nesten over, slipper de nok litt på trykket, mente Berdahl.

(NTB)

MER Å JUBLE FOR: Nylig sikret Anders Jacobsen andreplassen i verdenscupen i hopp. I dag vant han kongepokalen under norgesmesterskapet i Molde. Foto: Primoz Lovric/Scanpix
MER Å JUBLE FOR: Nylig sikret Anders Jacobsen andreplassen i verdenscupen i hopp. I dag vant han kongepokalen under norgesmesterskapet i Molde. Foto: Primoz Lovric/Scanpix Vis mer