- Jacobsen er gift med tremenningen sin. Derfor er han populær blant innvandrere

Komikerens frekkis fra scenen.

HUMOR:   Komikeren Zahid Ali spøkte med Anders Jacobsen under dagens kickoff for hopperne. FOTO: TORE ULRIK BRATLAND / NTB SCANPIX
HUMOR: Komikeren Zahid Ali spøkte med Anders Jacobsen under dagens kickoff for hopperne. FOTO: TORE ULRIK BRATLAND / NTB SCANPIXVis mer

(Dagbladet): Hoppsesongen nærmer seg med stormskritt. I dag hadde hopperne kickoff i lokalene til sponsoren RiksTV i Oslo.

Komikeren Zahid Ali (38) var leid inn som konferansier, og serverte flere frekkiser fra scenen.

- Jeg vet at Anders Jacobsen er gift med tremenningen sin. Derfor er han populær i innvandrermiljøet. sa Ali.

Norsk-pakistaneren dundret på videre, og tøyset med det faktum at Jacobsen mistet førerkortet tidligere i høst. Årsak: For høy fart, og for mange prikker.

- Jeg tok trikk sammen med Anders Jacobsen i dag. Han har mistet lappen, påpekte en munter Ali.

Populært innslag 38-åringen var et svært populært innslag på dagens kickoff, men innrømmer overfor Dagbladet at han ikke har peiling på hopp.

- Espen Bredesen er den siste hopperen jeg har sett aktiv. Men nå som jeg er blitt kjent med disse gutta, tror jeg at jeg får et annet forhold til sporten.

- Du tøyset med Jacobsen?

- Det var selvfølgelig uskyldige vitser og spøker, svarer komikeren.

- Jeg hilste på hopperne på forhånd. Da følte jeg at jeg kunne tøye strikken litt her og der. Det var en uformell og løs-i-snippen-gjeng. Jeg var redd de skulle være mye eldre. Gamle mennesker. Men jeg skjønte jo at det var jeg som var gammel her.

- Det tåler jeg Jacobsen sto på sidelinja, og tok seg overhodet ikke nær av komikeren:

- Tåler du ikke såpass, har du trøbbel. Han kom bare med to faktaopplysninger, så det var greit. Det tåler jeg. Jeg synes han var flink.

Ali innrømmer at han først og fremst har fulgt Petter Northug når det kommer til vinteridrett.

- Men jeg har alltid likt Romøren (Bjørn Einar, journ. anm.) og Pølsa Pettersen. De framstår som interessante folk.

Han fortsetter:

- Jeg kan ingenting om skiidrett i det hele tatt, så jeg var nervøs. Når jeg mister kortene, sliter jeg veldig.

Bedre norsk Ali intervjuet samtlige hoppere for begge landslagene på scenen, også trener Alexander Stöckl fra Østerrike.

- Han snakker bedre norsk enn de fleste slektningene mine som har bodd i Norge siden 70-tallet, kommenterte Ali, til latter i salen.

Etterpå ble det litt mer formelt, der hopperne fortalte pressen om sine ambisjoner for sesongen. Jacobsen er sulten på revansje etter fjorårets ikke altfor vellykkede sesong.

• Guttas hoppstart er i Klingenthal i Tyskland i slutten av november.

SESONGSTART:   De norske hopperne hadde kickoff torsdag. Fra venstre: Daniel-André Tande, Anders Bardal, Andreas Stjernen, Tom Hilde, Rune Velta, Anders Jacobsen, Anders Fannemel og Phillip Sjøen. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
SESONGSTART: De norske hopperne hadde kickoff torsdag. Fra venstre: Daniel-André Tande, Anders Bardal, Andreas Stjernen, Tom Hilde, Rune Velta, Anders Jacobsen, Anders Fannemel og Phillip Sjøen. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer