Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Jacobsen etter drama i hoppbakken: - Kona ble litt stresset

Men ingen hoppnekt.

VM-KLAR: Anders Jacobsen forbereder VM-rennet i normalbakken i morgen.
VM-KLAR: Anders Jacobsen forbereder VM-rennet i normalbakken i morgen. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

FALUN (Dagbladet): Anders Jacobsen er på plass i Falun etter dramahelga i Vikersund. Lørdag er det renn i normalbakken, og Jacobsen drømmer om VM-medalje.

I verste fall kunne mesterskapet i Sverige gått fløyten. Under prøveomgangen i skiflygingsbakken i Vikersund fredag, mistet Jacobsen kontrollen i lufta. Han flakset som ei kråke, men klarte på mirakuløst vis å hente seg inn - og landet på to bein.

Hoppkollega Anders Fannemel fortalte at han nærmest hørte et dødshyl i bakken. Noe av det samme skjedde i prøveomgangen lørdag.

- Kona var og så på. Hun var veldig glad for at jeg landet på beina. Hun har sett meg falle i skiflyging før, så hun syntes ikke det var en optimal start på helga.

Jacobsen fortsetter:

- Hun ble nok litt stresset. Hun syntes ikke det var kult da jeg skulle opp og hoppe igjen. Samtidig var det greit at dette skjedde med meg. Jeg har kavet på ski før, jeg. Men jeg klarer stort sett å lande på beina. Det går på reflekser i nervesystemet, og at jeg har turnet mye.

Ingen hoppnekt - Så kona di - Birgitte - har ikke gitt deg hoppnekt?

- Nei, jeg har full støtte på hjemmebane. Så jeg får bruke det for hva det er verdt. Jeg vet hva jeg vil, og hvor jeg vil.

Jacobsen fortsetter:

- I Falun håper jeg å være med i alle konkurransene. Det hadde vært optimalt å få til et laggull. Anders Bardal og jeg har hoppet mye sammen. Det hadde vært spesielt moro å vinne et laggull sammen med ham.

- Hvordan ser du på konkurransen med svenskene?

- Jeg håper jeg slår dem, sier Jacobsen med et smil, vel vitende om at hoppsporten ikke har all verden status i Sverige.

16. plass - Jeg synes det er gøy med langrenn. Der hausses kampen mellom Norge og Sverige opp, sier topphopperen.

- Men jeg tror det overfladisk, og at det ikke stikker dypt. Jeg ser det jo inne på hoteller hvor vi møtes: Alle er på hils. Ingen går rundt og skyter med sprettert på hverandre.

Han fortsetter:

- Det er sikkert også en psykisk spill. Har du først sagt noe, får du stå for det. I hoppmiljøet er det litt annerledes. Alle er gode kamerater. Men alle vil naturligvis også slå alle.

• Rennet i normalbakken starter klokka 16.30 lørdag.

FLAKSET I LUFTA:  Anders Jacobsen var et mildt sagt et kaotisk syn i Vikersund fredag. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
FLAKSET I LUFTA: Anders Jacobsen var et mildt sagt et kaotisk syn i Vikersund fredag. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer
Hele Norges coronakart