Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Jacobsen etter kollapsen: - Noe som klikker når man tar på seg startnummeret

Astrid Uhrenholdt Jacobsen sleit med magesmerter.

(Dagbladet): Det gikk nok et støkk gjennom mange da Astrid Uhrenholdt Jacobsen lå helt utslått i målområdet etter å ha gått inn til en ellevteplass på 15-kilometeren i andre etappe i Tour de Ski.

Medisinsk personell forsøkte å få Jacobsen opp på bena raskt, men hun ble liggende på snøen i over fem minutter. Da hadde også en lege blitt tilkalt for å hjelpe henne.

I NRK-studioet lurte de på om Jacobsen hadde sykdom i kroppen, eller om hun slet med pusten.

Elleve dager seinere forteller hun til NRK hva som skjedde.

- Det som var det store problemet mitt i det løpet var magesmerter. Jeg hadde så vondt i magen at jeg ikke greide å puste ordentlig samtidig som jeg begynte å hyperventilere. Den kombinasjonen ble veldig dårlig, sier Jacobsen til NRK.

- Jeg er nok heller ikke alene om å være skrudd sammen sånn at det er noe som klikker når man tar på seg startnummeret. Man vet det er Tour og man vil komme seg til mål. Sånn i etterkant kan man kanskje si at det hadde vært lurt å gi seg etter en kilometer, sier hun videre.

Jacobsen har ikke oppsøkt lege for å finne ut av årsaken til magesmertene. Hun forteller at det passerte etter tre, fire dager.

Dagen etterpå reiste hun hjem fra touren, noe hun selvfølgelig syntes var veldig kjedelig.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media