Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Jacobsen får svensk støtte etter skandalepåstander

- Hadde tjent mer på å tisse før han hoppet.

BESKYLDT FOR JUKS: Anders Jacobsen har fått mye kritikk etter seieren i Nyttårshopprennet. Uberettiget, mener han selv.
Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
BESKYLDT FOR JUKS: Anders Jacobsen har fått mye kritikk etter seieren i Nyttårshopprennet. Uberettiget, mener han selv. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer

(Dagbladet): Etter at Anders Jacobsen vant det prestisjefylte Nyttårshopprennet, ble nordmannen hengt ut som jukser i den sveitsiske avisa Blick.

Det ble hevdet at ermene på Jacobsens dress var for lange, noe som gjorde at han fikk fordelen av å sveve flere meter lenger enn han vanligvis ville gjort.

- «Simmi» (Simon Ammann) hadde en klar ulempe sammenliknet med Jacobsen. Dette kan ha kostet ham seieren, skrev Blick.

Beskrevet som latterlig Norske hoppledere beskrev påstandene som latterlige, men også den tyske avisa Bild kastet seg på saken.

- Jeg synes det er kjedelig å bli mistenkeliggjort når du ikke har gjort noe som er utenfor (regelverket). Det som har kommet ut er bare svada. Det trenger ikke sporten. Og det trenger ikke jeg, sa Jacobsen til Dagbladet i går.

- Jeg har holdt meg til reglene helt siden jeg kom inn i verdenscupsirkuset. Jeg er blitt disket én gang, det skjedde i forbindelse med prøve-OL i Vancouver, fortsatte hopperen, som fortalte at han fikk en påpakning fra FIS om hvordan dressen skal se ut på kroppen.

- De vet at jeg ikke hopper fem centimeter lenger, slik jeg hadde på meg dressen. Men jeg fikk beskjed om at det kan skape støy.

Får svensk støtte Etter flere dager med negativ medieomtale, kom Jacobsen også med en gest etter gårsdagens kvalifisering. Budskapet var ikke mulig å ta feil av:

- Jeg er ingen juksemaker!

Nå får Jacobsen også støtte fra uventet hold - en svensk fysiker. Det er avisa Aftonbladet som har spurt Patrik Norqvist om hvilken effekt den norske hopperen kan ha fått av de litt for lange ermene.

Mens Blick mente det var snakk om flere meter, forteller Norqvist at Jacobsen faktisk hadde tjent mer på et toalettbesøk.

- Jeg kunne aldri forestille meg at det vil være mer enn en halv meter forskjell. Det kan være 95,7 istedenfor 95,3 meter, sier Norqvist og fortsetter:

- Hvis du tisser før du hopper, kan man trygt si at du tjener mer.