MØTTE BACH: Langrennsløper Astrid Uhrenholdt Jacobsen fikk en unnskyldning fra IOC-president Thomas Bach da de møttes på Olympiatoppen i formiddag. IOC reagerte på sørgebåndene de norske løperne gikk med i OL etter at Astrid mistet broren sin. Foto: Vegard Grøtt / NTB Scanpix
MØTTE BACH: Langrennsløper Astrid Uhrenholdt Jacobsen fikk en unnskyldning fra IOC-president Thomas Bach da de møttes på Olympiatoppen i formiddag. IOC reagerte på sørgebåndene de norske løperne gikk med i OL etter at Astrid mistet broren sin. Foto: Vegard Grøtt / NTB ScanpixVis mer

Jacobsen fikk «unnskyldning» fra IOC-presidenten

Møttes på Olympiatoppen i dag.

IOC-president Thomas Bach benyttet anledningen til å slå av en prat med langrennsløperen Astrid Uhrenholdt Jacobsen under mandagens omvisning på Olympiatoppen.

Jacobsen mistet broren sin på åpningsdagen i Sotsji. Dagen etter støttet de norske langrennsjentene sin lagvenninne ved å stille med sørgebånd under skiathlonrennet.

Brøt regelverket Det var i strid med IOKs regelverk, og det ble mye støy rundt saken i dagene som fulgte. Organisasjonen fikk kritikk for å mangle medfølelse.

- Vi følte veldig med deg, sa Bach til Jacobsen mandag.

- Satte pris på det
Ifølge skiløperen selv fikk hun en slags unnskyldning fra den mektige IOK-presidenten.

- Ja, jeg vil kalle det det. Jeg setter pris på det, og jeg hadde ikke forventet det. Man tenker kanskje at de sitter på toppen og ikke bryr seg, sa Jacobsen til TV 2.

Ifølge TV 2 beklaget ikke Bach sørgebånd-saken direkte, men han mente den fikk et uheldig utfall.

(NTB)