Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Jacobsen føler at kona blir hengt ut

- Litt dårlig gjort.

OPPGITT:  Anders Jacobsen hoppet ned til 14. plass i dagens kvalifisering. Innfelt bilde av ham og kona Birgitte. FOTO: TERJE BENDIKSBY/ NTB SCANPIX
OPPGITT: Anders Jacobsen hoppet ned til 14. plass i dagens kvalifisering. Innfelt bilde av ham og kona Birgitte. FOTO: TERJE BENDIKSBY/ NTB SCANPIX Vis mer

INNSBRUCK (Dagbladet): Anders Jacobsen (29) er tilbake i byen der alt raknet i Hoppuka for to år siden. Etterpå ga noen kona Birgitte skylda, blant annet i nettavisenes kommentarfelt.

- Jeg føler at hun blir hengt ut. Og det er litt dårlig gjort. Det var ikke tilfelle at hun ødela for meg, sier Jacobsen, som kom til Innsbruck i Østerrike i går.

Lørdag hoppet han kvalifisering. Søndag er det renn.

I 2013 ledet han Hoppuka etter to konkurranser. Nå ligger han på 4. plass. Det som skjedde den gang var at kona Birgitte dukket opp på hotellet i Innsbruck. Hun hadde med seg sønnen Isac.

Planen var å løfte ektemannen til nye høyder. I stedet endte det med 7. plass i Bergiselbakken.

Kokte Jacobsen kom som nummer to i sammendraget. Etterpå kokte det i kommentarfeltene til nettavisene.

- Hun forstyrret forberedelsene, mente noen å ha «kunnskap» om.

Jacobsen sier:

- Mange har spekulert i om det var dumt at familien kom ned. Jeg mener ikke det. De er uavhengige av meg når hopperne er på tur. De bor et annet sted, og de forholder seg til meg bare når jeg kontakter dem.

Likevel innrømmer Jacobsen at det ble for mye oppstyr rundt hans person for to år siden. Med muligheten for å vinne Hoppuka igjen - han ligger 21,2 poeng bak lederen Stefan Kraft - vil han ikke gå i den samme fella.

Ble forkjølet - Det ble begått noen feil. Men det handler ikke om kona mi, påpeker Jacobsen.

- Blant annet dro vi til et kulderom i Seefeld, der det var 110 minusgrader. Da skal du egentlig gå rett i en varm sauna etterpå. I stedet sto jeg og pratet med pressen i en time. Jeg ble forkjølet og fikk feber, og havnet på Paracet-kjøret.

Ikke nok med det:

KALD FORNØYELSE:  Med fullt medieoppbud gikk Anders Jacobsen (t.v.) og de andre hopperne inn i et kulderom under Hoppuka for to år siden. Det bidro til at Jacobsen ble forkjølet. Her sammen med Tom Hilde og trener Alexander Stöckl. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
KALD FORNØYELSE: Med fullt medieoppbud gikk Anders Jacobsen (t.v.) og de andre hopperne inn i et kulderom under Hoppuka for to år siden. Det bidro til at Jacobsen ble forkjølet. Her sammen med Tom Hilde og trener Alexander Stöckl. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer

- Da jeg kom til hoppbakken, prøvde jeg ut nytt utstyr på trening og i kvalifisering. Det skulle jeg ikke gjort. Jeg burde kjørt på med det samme som hadde fungert fram til da.

Omsvermet Jacobsen var omsvermet i går også, dagen etter seieren i Nyttårshopprennet. Triumfen kom som et sjokk på ekspertene. Nok en gang ble det feber rundt Jacobsen, men han ga klar beskjed til sjefene:

- Jeg svarer på spørsmål så lenge jeg selv orker!

Han sier:

- Jeg skjønner at det handler om å ta ut markedsverdi. Men havner du på kulen igjen betyr det lite. Derfor må jeg være kynisk.

Endelig har han jobbet seg tilbake etter korsbåndskaden i 2013.

- Det siste døgnet har vært emosjonelt, sier Jacobsen før søndagens renn i Innsbruck.

• Han kom på 14. plass i kvalifiseringen, som ble vunnet av Michael Hayböck fra Østerrike. Rune Velta ble beste nordmann på 5. plass.

STØTTESPILLER:  Kona Birgitte har fulgt Anders Jacobsen i mange hoppbakker. Her fra OL i 2010. Foto: Heiko Junge / Scanpix
STØTTESPILLER: Kona Birgitte har fulgt Anders Jacobsen i mange hoppbakker. Her fra OL i 2010. Foto: Heiko Junge / Scanpix Vis mer