Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Jacobsen gjorde sjefens ord til skamme

Kapret 2. plassen i Oberstorf.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): I går ødela Anders Jacobsen mulighetene til en pallplass etter et svakt førstehopp, og etterpå var Mika Kojonkoski bekymret for elevens psyke.

- Anders har problemer om dagen. Han er overstresset og trenger hvile. Vi må sette av tid så han får slappet av. Han må finne den mentale balansen, sa landslagstreneren til Dagbladet i går.

Men Jacobsen var ikke mer stresset enn at han slo kraftig tilbake allerede i dag.

Med to hopp på 131,5 meter hoppet 21-åringen seg opp fra 4. plass til 2. plass, og tok sin åttende pallplassering for sesongen.

-
Det første hoppet var OK, men det var en tendens der - som også har vært der under trening, en bevegelse som gjør at jeg i hvert fall ikke hopper lenger. I det siste hoppet var jeg tilbake der jeg skal ligge, sier en tilfreds Jacobsen til NTB.

Tyske Michael Uhrmann hadde hele 17,2 poeng til gode på Jacobsen etter 1. omgang, og rotet ikke bort det store forspranget. Med et andrehopp på 129 meter tok tyskeren sin andre verdenscupseier i karrieren.

Dagens overraskelsesmann var imidlertid italienske Andrea Morassi, som kapret 3. plassen med hopp på 133 og 132 meter.

Anders Jacobsens 2. plass betyr også at han økte ledelsen i verdenscupen til Gregor Schlierenzauer kraftig. Ringkollen-hopperen har 877 poeng. Det er 188 mer enn Schlierenzauer.

PÅ PALLEN FOR 8. GANG: Ifølge landslagssjef Mika Kojonkoski er Anders Jacobsen overstresset om dagen, men likevel hoppet han ned til en 2. plass i Oberstorf i dag. Foto: AP
PÅ PALLEN FOR 8. GANG: Ifølge landslagssjef Mika Kojonkoski er Anders Jacobsen overstresset om dagen, men likevel hoppet han ned til en 2. plass i Oberstorf i dag. Foto: AP Vis mer
image: Jacobsen gjorde sjefens ord til skamme

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!