Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ski-VM i Lahti

Jacobsen gråt etter Bjørgens gull: - Mennesket Marit er så mye større enn skiløperen

Verdenseliten hyller Marit Bjørgen. Astrid Uhrenholdt Jacobsen er så rørt og imponert over 36-åringen at hun kunne ha skrevet bok om langrennsdronninga.

TÅRER: Astrid Uhrenholdt Jacobsen klarte ikke å holde tårene tilbake da Marit Bjørgen tok gull. Reporter: Øyvind Godø / Video: Lise RafaelsenVis mer Vis mer Vis mer

LAHTI (Dagbladet): Marit Bjørgen (36) slo hjemmehåpet Krista Pärmäkoski i kampen om VM-gullet og ble verdensmester for første gang etter at hun ble mamma til lille Marius. Etter bragden ble Rognes-jenta hyllet av alle.

Absolutt alle.

- Det er en ære å få konkurrere med Marit om gullet. Hun er et forbilde for meg og er tidenes beste skiløper, sier sølvvinner Krista Pärmäkoski til Dagbladet.

- Jeg sa det jo til deg. Marit kom til å vinne. Hun er helt rå, sier Kikkan Randall.

- Jeg er så imponert over Marit. Hun er helt utrolig, sier bronsevinner Charlotte Kalla til Dagbladet.

I kvinnelangrenn er det ingen som viser noe som helst skuffelse og sinne for å bli slått av Marit Bjørgen. Hun er udødeliggjort i langrennssporten.

- Det er vanvittig hyggelig å høre at de sier så fine ting. Det setter jeg veldig stor pris på. Dette gullet henger høyt. Det har ikke vært det enkleste året, sier Bjørgen til Dagbladet.

- Jeg gikk for Therese Johaug i dag. Denne medaljen er for Therese også. Jeg deler den med henne, sier Rognes-jenta.

WENG HYLLER BJØRGEN: Heidi Weng hinter om at nøkkelen til suksess er å bli gravid. Marit Bjørgen mener det er bare å kjøre på. Reporter: Øyvind Godø / Video: Lise RafaelsenVis mer Vis mer

Jacobsens tårer

Astrid Uhrenholdt Jacobsen ble så glad og rørt på Bjørgens vegne at tårene trillet da hun snakket med Dagbladet etter rennet.

- Etter målgang har jeg bare gått og grinet på vegne av Marit. Hun rører meg veldig, sier Jacobsen til Dagbladet og feller noen tårer.

- Hvorfor rører hun deg?

- Det er mest på grunn av det mennesket hun er. Marit bryr seg virkelig om alle andre. I vår og sommer har hun slitt og gått gjennom sin lengste skadeperiode i karrieren. Hun har imponert meg veldig med den roen hun har vist og har lagt en fantastisk lur sesongplan og følger den. Da kommer hun her og viser hva hun er god form.

- Det som rører meg mest er at Marit er så varm og raus. Det tror jeg ikke bare idrettsutøvere kan lære noe av. Det kan alle som sitter hjemme i sofaen også lære noe av. Å unne alle så mye godt, kan vi alle bli flinkere til, sier Jacobsen.

DRONNING IGJEN: Marit Bjørgen er fornøyd med gullet som hun tok til tross for to store skader som hun har slitt med. Reporter: Øyvind Godø / Video: Lise RafaelsenVis merVis mer Vis mer Vis mer

Kunne skrevet bok

Heming-jenta ser mye mer opp til langrennsdroningens menneskelige egenskaper enn sportslige egenskaper.

- Mennesket Marit Bjørgen er et forbilde for meg og er mye større enn skiløperen Marit Bjørgen. Det er den varmen og tryggheten hun utstråler som gjør det. Hun har en eksepsjonell evne til å være til stede når hun først er det. Hvis Marit bare har fem minutter med laget, klarer hun å gjøre fantastisk mye på de fem minuttene. Jeg kunne sikkert snakket om Marit i mange timer, sier Jacbosen.

- Kanskje du skal skrive bok om fenomenet Marit Bjørgen?

- Ja, det kunne jeg sikkert ha gjort, sier Heming-jenta og smiler.

Jacobsen var tredje beste nordmann i dag og gikk seg trolig inn på det norske stafettlaget. Der håper hun å feire gull sammen med Bjørgen og gjerne gå på pallen sammen med Rognes-jenta etter tremila.

- Det er lov å drømme i hvert fall, sier Jacobsen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media