- Jacobsen hopper nok ikke før i desember

Har dårlig tid til å finne formen før OL i Sotsji.

I SVEVET: Etter fallet i Planica får vi nok ikke se Jacobsen i svevet før i desember. Da må han bruke kort tid på å finne toppformen, for Sotsji-OL er ikke langt unna. Foto: Primoz Lovric / NTB scanpix
I SVEVET: Etter fallet i Planica får vi nok ikke se Jacobsen i svevet før i desember. Da må han bruke kort tid på å finne toppformen, for Sotsji-OL er ikke langt unna. Foto: Primoz Lovric / NTB scanpixVis mer

Skihopperen Anders Jacobsen står foran en beintøff jobb med å rekke Sotsji-OL.

Han ble operert for to uker siden og er så smått i gang med å holde formen hjemme i stua i Hønefoss. For tiden er resten av elitehopperne allerede i aksjon i plastbakker.

- Anders hopper nok ikke på ski før i desember. Inngrepet var standard for avrevet leddbånd. Det var heller ikke noe brusk inne i kneet. Det var positivt, sier idrettskirurgen Lars Engebretsen til NTB.

Det var han som gjennomførte operasjonen. Jacobsen falt stygt i Planica i sesongavslutningen i mars. Han ble brakt ut av bakken på båre med kona på tribunen.

- Slike skader tar fra seks måneder til ett år å komme tilbake fra, men Anders er veldig motivert og kommer til å jobbe veldig hardt, sier Engebretsen.

Jacobsen hadde en knallsesong i sitt comeback. Han vant to renn i hoppuka og sikret medalje i VM.

OL-rennene i hopp starter 8. februar. Dersom Jacobsen tester skiene først i desember, får han meget kort tid på seg for å finne formen.

(NTB)