Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Jacobsen i ferd med å bli tidenes NM-dronning. Sendte stikk til Johaug og Weng

Nærmer seg Oddvar Brå, Bente Skari og Marit Bjørgen.

TRE GULL: Astrid Uhrenholdt Jacobsen har tatt tre NM-gull i årets mesterskap og 14 totalt.
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
TRE GULL: Astrid Uhrenholdt Jacobsen har tatt tre NM-gull i årets mesterskap og 14 totalt. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer

(Dagbladet): Astrid Uhrenholdt Jacobsen gikk Heming inn til et nytt NM-gull i stafett i klubbens hundreårsjubileum. Dermed tok mesterskapets ubestridte dronning sitt tredje gull i løpet av denne NM-helga i Tromsø.

Den reflekterte medisinstudenten verdsetter norgesmesterskapet og bredden i ski-Norge særdeles høyt, åpenbart i større grad enn enkelte av sine landslagskolleger.

I går fikk Therese Johaug og Heidi Weng kritikk for at de ikke tar NM på alvor og dro hjem fra Tromsø etter bare én konkurranse. Etter dagens triumf kommer Jacobsen med et lite stikk til duoen.

- Å gå NM-stafett er noe av det morsomste jeg gjør. Dette var skikkelig moro. Når man ser interessen og engasjementet, ser man hva det betyr for ski-Norge som helhet. Betydningen er stor. Oppfordringen min er å bli med på festen, sier Jacobsen til NRK.

Jacobsen sterke prioritering av NM gir resultater. Hun er nå på vei til å bli tidenes mestvinnende NM-løper om hun fortsetter denne trenden videre i karrieren.

Nærmer seg Bjørgen, Brå og Skari
I dag tok 29-åringen sitt 14. NM-gull i karrieren. Det er like mange som Petter Northug og bare to færre enn Bente Skari og Oddvar Brå. Marit Bjørgen er tidenes mestvinnende NM-løper med 17 gull.

Med 14 gull som 29-åringen er Uhrenholdt Jacobsen i rute til å gå forbi Bjørgen. Tidenes mestvinnende kvinnelige vinterolympier hadde «bare» ni gull da hun var like gammel som Jacobsen.

NÆRMER SEG: Astrid Uhrenholdt Jacobsen har snart like mange NM-gull som tidenes langrennsdronninga Marit Bjørgen. Foto: NTB Scanpix
NÆRMER SEG: Astrid Uhrenholdt Jacobsen har snart like mange NM-gull som tidenes langrennsdronninga Marit Bjørgen. Foto: NTB Scanpix Vis mer

I likhet med Northug, som er i rute til å gå forbi Brå og bli tidenes NM-konge, har mange av gullene kommet på stafett. I dag fikk Jacobsen en luke før ankeretappen og kunne dermed gå Heming inn til en suveren seier.

Skiskytter imponerte Marthe Kristoffersen er endelig på vei tilbake til sitt gamle jeg og gikk IL Varden Meråker inn til sølv, men ble slått med hele 1,01 minutt av Heming.

Barbro Kvåle og Lillehammer Skiklub tok bronsen etter en spennende spurt mot Kvaløysletta Skilag. Begge ble slått med over to minutter av den suverene gullvinneren.

Skiskytteren Fanny Horn Birkeland gikk en meget god andreetappe på Hemings vinnerlag, mens Karianne Jevne, som er tremenning til tidligere langrennsløper Erling Jevne, gikk helt på det jevne med blanke ski på den første etappen.

- Jeg tror det var smart av meg å gå på blanke ski igjen. Jeg visste at vi hadde to sterke løpere etter meg, så jeg hadde troa, sier Jevne til NRK.

NÆRMER SEG: Astrid Uhrenholdt Jacobsen har snart like mange NM-gull som Bente Skari.
Foto: Tom Schandy / NN / Samfoto
NÆRMER SEG: Astrid Uhrenholdt Jacobsen har snart like mange NM-gull som Bente Skari. Foto: Tom Schandy / NN / Samfoto Vis mer

- Det var skikkelig artig å gå med Heming-jentene. Det er veldig stas å få ta et NM-gull i langrenn, sier skiskytter Horn Birkeland.

Kathrine Harsem, Anniken Jørgensen og Marthe Kristoffersen gikk for Vardens sølvlag, mens Marthe Bjørnsgaard, Mari Støen Gussiås og Barbro Kvåle sikret bronsen for Lillehammer.

NÆRMER SEG: Astrid Uhrenholdt Jacobsen har snart like mange NM-gull som Oddvar Brå.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix
NÆRMER SEG: Astrid Uhrenholdt Jacobsen har snart like mange NM-gull som Oddvar Brå. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix Vis mer