Jacobsen imponerte igjen, men måtte se seg slått av østerrikerne

Kvalifisering i Bischofshofen.

LANGT: Anders Jacobsen hoppet lengst av alle og ble bare slått av østerrikerne Stefan Kraft og Michael Hayböck i kvalifiseringen til hoppukeavslutningen i Bischofshofen. Foto: EPA/ANGELIKA WARMUTH/NTB SCANPIX
LANGT: Anders Jacobsen hoppet lengst av alle og ble bare slått av østerrikerne Stefan Kraft og Michael Hayböck i kvalifiseringen til hoppukeavslutningen i Bischofshofen. Foto: EPA/ANGELIKA WARMUTH/NTB SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Anders Jacobsen hoppet lengst av alle og ble bare slått av østerrikerne Stefan Kraft og Michael Hayböck i kvalifiseringen til hoppukeavslutningen i Bischofshofen.

Samtlige sju nordmenn er kvalifisert for den fjerde rennet i årets tysk-østerrikske hoppuke. Anders Jacobsen imponerte likevel mest under mandagens kvalifisering. Ringkollen-hopperen fikk til et kjempehopp på 139,5 meter og var med det lengst av alle.

Den norske veteranen måtte likevel se seg knepent slått på poeng av hoppukeleder Stefan Kraft fra Østerrike og landsmannen Michael Hayböck. Sistnevnte er nummer to i hoppuka etter tre renn.

Anders Bardal har vist gode tendenser i Bischofshofen og gjorde også et godt hopp i kvalifiseringen. 132 meter holdt til sjetteplass. Samme lengde ble det på unggutten Johann André Forfang, som til slutt endte på 14.-plass.

Daniel André Tande hoppet 128,5 meter og hadde heller ingen problemer med å kvalifisere seg.

Anders Fannemel fikk ikke den oppturen han hadde håpet på mandag. Hornindølen, som imponerte i verdenscupen før jul, har slitt i hoppuka. Mandag måtte han nøye seg med 121 meter. Trøsten er at Fannemel er blant de forhåndskvalifiserte til tirsdagens renn.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.