DRØMMER OM MER SUKSESS:  Anders Jacobsen etter laggullet i Falun. Nå er han lysten på lange hopp i Planica. Foto: NTB Scanpix
DRØMMER OM MER SUKSESS: Anders Jacobsen etter laggullet i Falun. Nå er han lysten på lange hopp i Planica. Foto: NTB ScanpixVis mer

Jacobsen klar for møtet med monsterbakken

- Jeg håper på en flott avslutning på sesongen.

Anders Jacobsen ser fram til møtet med Planicas nye skiflygingsbakke. Han er spent på monsterbakken.

30-åringen har hatt blandede opplevelser i den store bakken i Slovenia. Han har kommet hjem med både gode og dårlige minner. I 2010 tok han sølv i VM, mens for to år siden kom han hjem på krykker.

- Det jo en stor hoppbakke. Det var verdens råeste og jeg litt spent på hvordan den er blitt, sier Jacobsen.

Sist gang Ringkollen-hopperen forsøkte seg på skiflyging i Planica landet han på 218 meter, men hadde så stor høyde i landingsøyeblikket at han måtte over ende og ødela det ene kneet.

Han har siden den gang vært gjennom flere inngrep før kneet ble bra. Det meste av fjorårets sesong ble ødelagt.

- Jeg skal ikke skryte på meg at det var det hyggeligste opplevelsen i karrieren min. Jeg tror det handler om hvordan man lander. Dette kunne egentlig skjedd hvor som helst, sier 30-åringen.

Etterlengtet gull Anders Jacobsen slet med å finne godformen under VM i Falun og ble vraket fra normalbakken. Han var derimot tilbake i storbakken og var med på å sikre et etterlengtet norsk gull i lagkonkurransen.

Under rennene i Lahti, Kuopio, Granåsen og Holmenkollen har innsatsen vært bra, men ikke fullt så stabil som han har ønsket seg.

- Jeg synes jeg gjør mye bra hopping om dagen. Det har vært litt ujevnt, men alltid bra å være topp ti og kjempe om topplasseringer, sier Jacobsen.

Ujevn Søndag ble han nummer sju i Holmenkollrennet uten helt å ha fått optimale forhold.

- Jeg fikk veldig vanskelige forhold i begge omgangene i Holmenkollen, men håper å få litt bedre forhold i Planica, sier han.

- Jeg håper på en flott avslutning på sesongen, tilføyer Jacobsen.

Etter sesongen vil han også ta avgjørelsen om han fortsetter sin aktive hoppkarriere. En god følelse med solid hopping i Planica vil kanskje pushe ham til å fortsette.

- Jeg tenker ikke så mye på det. Det vil uansett ikke være noe jeg vil legge vekt på når avgjørelsen tas. Det er jo aldri galt å reise hjem med en god følelse, avslutter Haugsbygd-gutten.

(NTB)