NYTTÅRSFEST: Anders Jacobsen (foran) leder Hoppuka etter det første rennet. Da var det ekstra hyggelig å feire nyttårsaften - her på bord med Tom Hilde. I dag er det nyttårshopprenn.
Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
NYTTÅRSFEST: Anders Jacobsen (foran) leder Hoppuka etter det første rennet. Da var det ekstra hyggelig å feire nyttårsaften - her på bord med Tom Hilde. I dag er det nyttårshopprenn. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpixVis mer

Jacobsen lo da hoppuke-debutantene holdt tale

Tema: Øde øyer og damer.

GARMISCH-PARTENKIRCHEN (Dagbladet): De norske hopperne feiret nyttårsaften på rolig, men muntert vis i Garmisch-Partenkirchen i Tyskland. Oppladningen til dagens nyttårshopprenn var den beste for Anders Jacobsen og co.

Festlighetene foregikk på hotell Mercure - der NRK-duoen Arne Scheie og Espen Bredesen også var til stede.

Det spesielle i år var at hele tre hoppukedebutanter måtte holde tale. I tur og orden snakket Anders Fannemel, Andreas Stjernen og Vegard Swensen for den innerste kretsen av Hopp-Norge.

Latteren bølget
Dagbladet blir fortalt at spesielt under Swensens tale gynget lokalet. Ikke fordi det var så veldig mye sterkt i glassene, men fordi 26-åringen strødde om seg med humoristiske poenger.

Swensen skal ha sammenliknet det å være nybegynner i Hoppuka med å være på en øde øy. På naboøya er det folksomt med damer. Mens en nybegynner automatisk vil kaste seg i sjøen og svømme over med et vilt blikk, vil de mer rutinerte holde igjen - og tenke at damene heller kommer til dem.

En trener vil tenke at du ser det hele best på avstand, påpekte Swensen.

Billedlig fortalt, naturligvis. Men i Hoppuka - med alt sitt kaos - gjelder det å holde stramt fokus, og ikke la seg vippe av pinnen av alle inntrykkene.

- En veldig bra tale der han virkelig hadde forberedt seg, sier Espen Bredesen til Dagbladet.

Hopperne ble servert tre retter, før de trakk seg tilbake rett over midnatt.

Når hopprennet starter klokka 14.00, vil alles øyne være rettet mot hoppukeleder Anders Jacobsen. Seieren i Oberstdorf satte fyr på Hopp-Norge.

Indikasjon
Hopprennet i Garmisch-Partenkirchen er årets mest sette renn. Det vil også gi en indikasjon på hvem som har tenkt å melde seg på i kampen om sammenlgtseieren i Hoppuka.

Gregor Schlierenzauer var best i kvalifiseringen i går - med Anders Jacobsen hakk i hæl. De to var best også i Oberstdorf, men da i omvendt rekkefølge.

- Selv om det var mye oppmerksomhet etter seieren i Oberstdorf, virket han ikke sliten. Han bare gledet seg til å hoppe igjen, sier sportssjef Clas Brede Bråthen.

Også Tom Hilde viste styrke i Oberstdorf med sin femteplass.

Ikke stabile
Problemet til de norske hopperne denne sesongen har vært å hoppe på stabilt høyt nivå. Men de siste ukene har Jacobsen vært sterk. Hvis kanonformen fortsetter inn i dagens renn, kan han for alvor gjenta bedriften fra sesongen 2006/2007.

Da vant den sympatiske Ringkollen-hopperen hele Hoppuka, som siste nordmenn.

PS: NRK viser hopprennet fra klokka 14.00.

IMPONERTE: Vegard Swensen er debutant i Hoppuka, og måtte holde tale. Det ble en suksess.
Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
IMPONERTE: Vegard Swensen er debutant i Hoppuka, og måtte holde tale. Det ble en suksess. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer