Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Jacobsen med kjørenekt hentet av mamma: - Hun er min tredje privatsjåfør

Mistet lappen.

MISTET FØRERKORTET:  Anders Jacobsen fikk kjørehjelp av mamma Mari til Midtstubakken i dag. FOTO: TORE ULRIK BRATLAND
MISTET FØRERKORTET: Anders Jacobsen fikk kjørehjelp av mamma Mari til Midtstubakken i dag. FOTO: TORE ULRIK BRATLAND Vis mer

MIDTSTUBAKKEN (Dagbladet): De norske hopperne gjør de siste forberedelser før verdenscupen starter i tyske Klingenthal til helga.

I ettermiddag møtte Anders Jacobsen og co. pressen i Midtstubakken i Holmenkollen, og Jacobsen var den eneste som hadde med seg mamma.

Grunn: Tidligere i høst mistet hopperen lappen. Nå får han kjørehjelp.

- Hun er min tredje privatsjåfør. Jeg får også hjelp av kona og pappa, forteller Jacobsen til Dagbladet.

64 kilometer i timen Det var i august at en av superprofilene i hoppsporten kjørte i 64 kilometer i timen i 50-sonen. Med den litt for hissige foten på pedalen, samlet det seg opp for mange prikker på førerkortet.

29-åringen får ikke lappen tilbake før i slutten av februar. Det skaper naturligvis praktiske problemer for en skihopper som stadig er på farten.

I dag var det mamma Mari som måtte trå til. Jacobsen bor i Hønefoss-området, flere mil fra Midtstubakken.

- Har du fått en skjennepreken?

- Hun synes ikke det var kjemperart at jeg mistet lappen. Jeg har ikke kjørt som en gris. Men jeg har kjørt litt for fort litt for mange ganger. Noen skjennepreken har jeg ikke fått.

51.-plass Forrige sesong var Jacobsen fortsatt preget av korsbåndskaden han pådro seg i Planica-fallet i mars 2013. 51.-plass i verdenscupen er langt unna de standarder hopperen bestreber.

Han gikk gjennom en ny operasjon i vår. De siste månedene har han repondert bra på denne. Nå - noen dager før hoppsesongen starter -  er det mulig å se det svarte i øynene hans.

Det er ofte et godt tegn, selv om Jacobsen ikke var helt fornøyd i ettermiddag.

- Det ble litt for stor variasjon mellom hoppene. Det liker jeg ikke.

Han fortsetter:

- Men jeg gleder meg til å komme i gang. Det er det du jobber for hele sommeren og høsten. Jeg legger ned ekstremt mange timer i dette. Jeg håper også at vi kommer godt i gang som lag, sier Jacobsen.

• Helga i Klingenthal starter med lagkonkurranse lørdag. Søndag er det individuelt renn.

INN I PASSASJERSETET:  - Hun synes ikke det var kjemperart at jeg mistet lappen, sier Jacobsen om moren. FOTO: TORE ULRIK BRATLAND
INN I PASSASJERSETET: - Hun synes ikke det var kjemperart at jeg mistet lappen, sier Jacobsen om moren. FOTO: TORE ULRIK BRATLAND Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media