Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Jacobsen med knallhopp - men holdt bare til niendeplass

Første tyske seier på 13 år.

SVARTE KRITIKERNE: Anders Jacobsen knallet til med et hopp på 133,5 meter i førsteomgangen i Innsbruck. Foto:REUTERS / Dominic Ebenbichler / NTB Scanpix
SVARTE KRITIKERNE: Anders Jacobsen knallet til med et hopp på 133,5 meter i førsteomgangen i Innsbruck. Foto:REUTERS / Dominic Ebenbichler / NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Anders Jacobsen knallet til med et kjempehopp i første omgang i det tredje rennet i hoppuka - men dessverre for nordmannen greide han ikke å følge opp i finaleomgangen.

133,5 meter strakk Jacobsen seg til i første omgang, i andre omgang slo han av til 124 meter.

Rennet ble vunnet av Richard Freitag - og dermed kan de tyske hopperne puste lettet ut etter massiv kritikk. Tyskland har faktisk ikke vunnet et enkeltstående hoppukerenn siden på 13 år.

Østerrikske Stefan Kraft tok tredjeplassen.

- Jacobsens posisjonering i andre omgang var ikke helt fra, sier landslagssjef Alexander Stöckl om andrehoppet.

- Jeg var mest fornøyd med Johann Forfang i dag. Det er for dårlig at vi bare hadde tre hoppere i finaleomgangen, det må vi sette oss ned og analysere, sier Stöckl til NRK.

Knallhopp Mange var nok spente på hvordan Anders Jacobsen ville følge opp seieren fra nyttårshopprennet i Garmisch-Partenkirchen.

Og ikke minst hvordan han taklet all kritikken som har kommet mot han og hopputstyret hans de siste dagene. Før rennet ble det kjent at FIS har gitt nordmannen gult kort for å ha jukset med hoppdressen under nyttårsrennet.

Men da Jacobsen svevde ned Bergiselbakken i Innsbruck i første omgang, virket det ikke til at han ofret kritikken én eneste tanke.

VANT: Richard Freitag endte en 13 år gammel hoppuke-tørke for Tyskland. Foto:REUTERS / Dominic Ebenbichler / NTB Scanpix
VANT: Richard Freitag endte en 13 år gammel hoppuke-tørke for Tyskland. Foto:REUTERS / Dominic Ebenbichler / NTB Scanpix Vis mer

Nordmannen utførte et knallhopp og landet på 133,5 meter - én meter bak Sven Hannawalds bakkerekord fra 2002.

To nye bakkerekorder Men selv om ikke Jacobsen evnet å ta bakkerekorden, så greide østerrikske Stefan Kraft det noen dueller senere. 21-åringen landet på 137 meter og overtok rekorden fra den tyske hoppstjerna.

I andre omgang ville ikke verdenscupleder og lagkompis Michael Hayböck være noe dårligere - og strakk seg ned til 138 meter - og dermed hadde Østerrike satt ny bakkerekord for andre gang i rennet.

Johann André Forfang gjennomførte også en veldig bra førsteomgang og landet på hele 131,5 meter. Heller ikke han greide å følge opp i finaleomgangen, og endte på en 12. plass.

- Jeg synes det var kjempeartigt og jeg storkosa meg. Jeg er kjempefornøyd med 12. plassen - det var over all forventing, sier Johann André Forfang til NRK.

Anders Fannemel skuffet i andre omgang, og ble nummer 24.

Verken Anders Bardal, Phillip Sjøen, Rune Velta eller Daniel André Tande greide å kvalifisere seg til andreomgang.