Jacobsen misset i kvalifiseringen

Bardal best av de som måtte kvalifisere seg.

MISSET: Fredagens verdenscuprenn i finske Ruka går uten Anders Jacobsen. Han misset fullstendig i torsdagens kvalifisering, mens Anders Bardal var best. Foto: AP Photo / Jens Meyer / NTB Scanpix
MISSET: Fredagens verdenscuprenn i finske Ruka går uten Anders Jacobsen. Han misset fullstendig i torsdagens kvalifisering, mens Anders Bardal var best. Foto: AP Photo / Jens Meyer / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Fredagens verdenscuprenn i finske Ruka går uten Anders Jacobsen. Han misset fullstendig i torsdagens kvalifisering, mens Anders Bardal var best.

Jacobsen landet på 112,5 meter og fikk 104,7 poeng, og til stor skuffelse ble Hønefoss-mannen bare nummer 44. I likhet med Tom Hilde fikk han utstyret sitt først torsdag, etter bagasjerot på reisen til Finland.

Bardal hadde derimot mer å juble for. Han landet på 140,5 meter i sitt kvalifiseringshopp og var best av dem som måtte kvalifisere seg med 164,4 poeng. Bardal hadde 145 og 140 meter i sine to treningshopp tidligere på dagen og har vist solid form.

Norge stiller med fem hoppere i fredagens renn.

Joachim Hauer var først ut av de norske, og han landet på 115,5 meter til 111,7 poeng. Det var hans lengste hopp i bakken så langt.

Det så lenge ut til ikke å holde, men forholdene ble noe mer varierende og vanskeligere etter hvert slik at han tok seg videre med 37.-plass.

Tom Hilde fikk heller ikke noe maks hopp. Han landet på 120,5 meter, og 121,4 poeng ga 26.-plass.

Rune Velta, som ble nummer fire i fjorårets renn i Ruka, fikk 119 meter og 125,9 poeng. Det holdt til 21.-plass.

Anders Fannemel, som ble nummer fire i verdenscupåpningen i Klingenthal, var direktekvalifisert for rennet. Han hadde 136,5 meter i sitt hopp torsdag.

Lengst i kvalifiseringen var tyske Andreas Wellinger med 144,5 meter.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer