Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Jacobsen misset i kvalifiseringen

Bardal best av de som måtte kvalifisere seg.

MISSET: Fredagens verdenscuprenn i finske Ruka går uten Anders Jacobsen. Han misset fullstendig i torsdagens kvalifisering, mens Anders Bardal var best. Foto: AP Photo / Jens Meyer / NTB Scanpix
MISSET: Fredagens verdenscuprenn i finske Ruka går uten Anders Jacobsen. Han misset fullstendig i torsdagens kvalifisering, mens Anders Bardal var best. Foto: AP Photo / Jens Meyer / NTB Scanpix Vis mer

Fredagens verdenscuprenn i finske Ruka går uten Anders Jacobsen. Han misset fullstendig i torsdagens kvalifisering, mens Anders Bardal var best.

Jacobsen landet på 112,5 meter og fikk 104,7 poeng, og til stor skuffelse ble Hønefoss-mannen bare nummer 44. I likhet med Tom Hilde fikk han utstyret sitt først torsdag, etter bagasjerot på reisen til Finland.

Bardal hadde derimot mer å juble for. Han landet på 140,5 meter i sitt kvalifiseringshopp og var best av dem som måtte kvalifisere seg med 164,4 poeng. Bardal hadde 145 og 140 meter i sine to treningshopp tidligere på dagen og har vist solid form.

Norge stiller med fem hoppere i fredagens renn.

Joachim Hauer var først ut av de norske, og han landet på 115,5 meter til 111,7 poeng. Det var hans lengste hopp i bakken så langt.

Det så lenge ut til ikke å holde, men forholdene ble noe mer varierende og vanskeligere etter hvert slik at han tok seg videre med 37.-plass.

Tom Hilde fikk heller ikke noe maks hopp. Han landet på 120,5 meter, og 121,4 poeng ga 26.-plass.

Rune Velta, som ble nummer fire i fjorårets renn i Ruka, fikk 119 meter og 125,9 poeng. Det holdt til 21.-plass.

Anders Fannemel, som ble nummer fire i verdenscupåpningen i Klingenthal, var direktekvalifisert for rennet. Han hadde 136,5 meter i sitt hopp torsdag.

Lengst i kvalifiseringen var tyske Andreas Wellinger med 144,5 meter.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling