Jacobsen nest best i kvalifiseringen

Alle nordmenn videre til rennet i Innsbruck.

||| (Dagbladet): Anders Jacobsen bærer en tung bør på sine unge skuldre for tiden.

Ringkollen-hopperen virker å være den eneste hoppnasjonen Norge kan stole på i Hoppuka, noe kvalifiseringen til morgendagens renn i Innsbruck ga et nytt bevis på.

Riktignok tok alle de fire gjenværende norske deltagerne seg videre, men en 43. plass på Anders Bardal, 39. plass til Johan Remen Evensen og 34. plass til Tom Hilde gir både tøffe dueller og lave forventninger foran morgendagens renn i Bergiselbakken.

— Det er litt smårusk i hoppingen min, men jeg gjorde jobben min. Jeg er ikke vant til å bare hoppe konkurransen ennå, erkjente Evensen overfor NTB.

Unngikk Schlierenzauer
Anders Jacobsens innsats var derimot et stort lyspunkt Med et meget godt hopp under vanskelige forhold på 128,5 meter var Jacobsen best blant dem som måtte kvalifisere seg og nest best totalt, bare slått av østerrikeren Wolfgang Loitzl, som vant det tradisjonsrike nyttårshopprennet og leder hoppuka sammenlagt.

Jacobsen kan faktisk være glad for at Loitzl straffet ham med 2,5 meter:

En av forhåndsfavorittene, Gregor Schlierenzauer, stod over kvalifiseringen og møter dermed Loitzl til en østerrisk superduell. Jacobsen kan i stedet venter seg langt mer overkommelig motstand i sloveneren Mitja Meznar, som hadde det svakeste hoppet av dem som kvalifiserte seg.

— Det ser lovende ut. Jeg prøvde nye sko, og det ser ut til å ha hjulpet. Det er veldig lite som skal til, sa Jacobsen til NTB.

De norske duellene

34 Tom Hilde - 17 Jakub Janda (Tsjekkia)

39 Johan Remen Evensen - 12 Michael Neumayer (Tyskland)

43 Anders Bardal - 8 Harri Olli (Finland)

49 Mitja Meznar (Slovenia) - 2 Anders Jacobsen