Psykisk helse, eksponering og doping

Jacobsen og Alsgaards oppgjør med det norske folk. Slår Johaug-alarm: - Er med på å ødelegge et menneske

Astrid Uhrenholdt Jacobsen mener ingen mennesker skal måtte tåle det Therese Johaug blir utsatt for. Thomas Alsgaard oppfordrer samfunnet til å ta en ny diskusjon rundt etikk og moral i sosiale medier.

SLÅR JOHAUG-ALARM: Thomas Alsgaard oppfordrer samfunnet til å ta en ny diskusjon rundt etikk og moral i sosiale medier etter behandlingen Therese Johaug har fått i sosiale medier. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
SLÅR JOHAUG-ALARM: Thomas Alsgaard oppfordrer samfunnet til å ta en ny diskusjon rundt etikk og moral i sosiale medier etter behandlingen Therese Johaug har fått i sosiale medier. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Etter Therese Johaugs positive dopingprøve og Martin Johnsrud Sundbys brudd på WADA-reglementet og påfølgende dom, har forrige sesongs to beste langrennsløpere vært utsatt for et voldsomt trykk i både norske og utenlandske medier.

Ofte kan det oppleves enda tøffere enn den juridiske straffen. I dagens stadig voksende sosiale medier og glohete kommentarfelt, har den i utgangspunktet meget tøffe perioden forverret seg til å bli enda verre.

Langrennsprofilene Astrid Uhrenholdt Jacobsen og Thomas Alsgaard mener mange glemmer det menneskelige aspektet i mistenkeliggjøringen og harseleringen av Johaug og Sundby etter dopingsakene, som ifølge dømmende instans var et resultat av uoppmerksomhet og ikke et ønske om prestasjonsfremmende virkning.

Ber folk gå i seg selv

Johaugs gode lagvenninne, langrennsprofilen Astrid Uhrehnholdt Jacobsen (29), er bekymret for det massive medietrykket som Sundby og Johaug blir utsatt for.

- I dagens samfunn blir det veldig mye negativitet rettet mot enkeltpersoner. Det gjelder ikke bare oss, men det kan være Per-Mathias Høgmo eller en politiker. Det er lett å bare slenge seg på og kaste ut lite gjennomtenkte meninger og dritt i sosiale medier. Vi må ikke glemme at dette også er mennesker, sier Jacobsen til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer