Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Jacobsen og Steira på vei til VM etter tung NM-dag

- Har ikke overskudd.

FIKK SVARET HUN VILLE HA: Astrid Uhrenholdt Jacobsen var fornøyd med fjerdeplassen i NM på en ellers tung dag i sporet. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
FIKK SVARET HUN VILLE HA: Astrid Uhrenholdt Jacobsen var fornøyd med fjerdeplassen i NM på en ellers tung dag i sporet. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer

RØROS (Dagbladet): Verken Astrid Uhrenholdt Jacobsen eller Kristin Størmer Steira hadde godfølelsen på dagens NM-tikilometer på Røros. Likevel endte de på henholdsvis fjerde og femteplass, og gikk seg med det sannsynligvis inn i VM-troppen som presenteres lørdag.

- Plasseringsmessig var det ikke så gærent, men jeg merker at jeg har dårlig overskudd, så i forhold til de andre går jeg raskere på andrerunden. Det tror jeg er fordi jeg ikke har noe å ruse på med i starten. Jeg er veldig fornøyd med at jeg kjemper på, og det siste kommer etterhvert, sier Uhrenholdt Jacobsen til Dagbladet.

- Jeg syns det var en grei plassering på en litt tung dag, vil jeg si. Jeg kjente allerede etter et par kilometer at i dag måtte jeg jobbe med meg selv, og det syns jeg at jeg klarte bra på andrerunden, sier Steira.

Både Jacobsen og Steira er outsidere til VM-troppen, men med dagens plasseringer viser de altså landslagsledelsen at de begge er på stigende form.

For Jacobsen, som ikke har fått kroppen til å yte maks når hun har presset seg, var verdenscupseieren i Rybinsk forrige helg, kombinert med dagens fjerdeplass, bekreftelsen på at hun nå er tilbake for fullt.

- Ja, dette er nok ganske mye bedre enn da du så meg på Lillehammer i desember vil jeg tro, sier hun til Dagbladet.

VM-troppen presenteres lørdag.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media