Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Jacobsen om smellen:
- Grusomt

Astrid Uhrenholdt Jacobsen tapte halvminuttet på sin etappe.

SKUFFET: Astrid Uhrenholdt Jacobsen var skuffet etter sin etappe, der hun tapte 30 sekunder til teten. Foto: Bjørn Langsem/Dagbladet
SKUFFET: Astrid Uhrenholdt Jacobsen var skuffet etter sin etappe, der hun tapte 30 sekunder til teten. Foto: Bjørn Langsem/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

PYEONGCHANG/OSLO (Dagbladet): Det var kanskje ikke mange som hadde trodd at Marit Bjørgen (37) skulle spurte ned OL-vinner i sprint, Stina Nilsson.

Men Bjørgen er og blir skidronninga - og på imponerende vis spurtet hun Norge til OL-gull på stafett. Men det hele kunne gått riktig galt.

Astrid Uhrenholdt Jacobsen ble satt inn i stafettlaget for Heidi Weng. Det ble en dårlig opplevelse for 31-åringen. Hun gikk ut i tet, men gikk rett og slett på en sprekk, og tapte et halvminutt til teten.

Men en mektig Marit Bjørgen sikret altså norsk gull.

- En grusom dag

En helt utslitt Jacobsen sank sammen i målområdet etter etappen, der hun hadde mistet ryggen på de olympiske utøverne fra Russland (OAR) og Sverige.

Live-published photos and videos via Shootitlive

- Jeg har vært gjennom veggen og ned i kjelleren... Jeg hadde ikke bein igjen å stå på. Det var en grusom dag, sier Jacobsen til TV Norge.

Hun takker resten av laget for at det gikk så bra.

- Jeg ga alt jeg hadde, så jeg er glad jeg hadde pugget svingen ned til stadion, for på det tidspunktet så jeg ingenting. Jeg må takke resten av laget når det ikke går stang inn for min egen del, sier Jacobsen.

Gullvinner på 10 kilometeren, Ragnhild Haga, gikk en forrykende etappe og tok igjen forspranget. Så avgjorde Bjørgen det hele.

Ved siden av en smilende Ingvild Flugstad Østberg satt en tydelig preget Astrid Uhrenholdt Jacobsen og så ned i bordet på pressekonferansen.

Glad det endte godt

Landslagssjef Roar Hjelmeset innrømmer at noen tanker gikk gjennom hodet hans med tanke på stafettuttaket, der verdenscupleder Heidi Weng ble satt ut.

- Vi hadde håpet, som Astrid selv, at hun skulle holde inn, og man tenker jo i forhold til laguttaket, om det ble gjort riktig. Det er kjedelig for oss, det er kjedelig for de som ikke får gå også. Det var litt kjedelig. Men det går jo bra til slutt, sier Hjelmeset til TV Norge.

STAFETT: Det var stor spenning i studio under kvinnenes stafett lørdag. Slik reagerte svenskene da de så Marit Bjørgen slå Stina Nilsson i siste etappe. Video: Expressen TV Vis mer

Ingen skade skjedd, altså.

- Man kjenner jo litt på det. Vi er glade det ender godt, sier Hjelmeset.

Han innrømmer at han også ble nervøs da Stina Nilsson hang i rygg på Bjørgen over den siste kneika.

- Jeg var egentlig sikker på at det kom til å bli sølv da de gikk sammen over toppen. Marit hadde ett mål, at hun måtte gå fort hele veien, sier en glad landslagstrener.

Konkurrentene

Jacobsen ble altså tatt igjen av svenske Charlotte Kalla og finske Kerttu Niskanen på klassisk-etappen.

- Astrid startet veldig raskt, men fikk det åpenbart tungt. Noen ganger har man en dårlig dag. Da kan det skille mange sekunder. I dag hadde Charlotte og jeg en god dag og tjente mye på det, sier Niskanen til Dagbladet.

Charlotte Kalla gjorde en viktig jobb etter at Anna Haag hadde tapt til teten på første etappe.

- Jeg visste at det var viktig å hente en del sekunder på min etappe. Samtidig var det viktig å ikke stresse og gå teknisk riktig. Jeg visste at hvert sekund jeg kunne hente, ville være avgjørende sekunder for Stina på siste etappe mot Marit, sier Charlotte Kalla.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!