LENGST: Anders Jacobsen var lengst av samtlige under kveldens trening - det ga han en plass på morgendagens lagkonkurranse. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
LENGST: Anders Jacobsen var lengst av samtlige under kveldens trening - det ga han en plass på morgendagens lagkonkurranse. Foto: Bjørn Langsem / DagbladetVis mer

Jacobsen overbeviste Stöckl med kjempehopp

30-åringen får hoppe morgendagens lagkonkurranse.

FALUN (Dagbladet): Anders Jacobsen får en plass på det norske laget under lagkonkurransen i den store bakken i morgen.

Den gledelige beskjeden fikk 30-åringen nå i kveld. Jacobsen ble vraket til det individuelle storbakkerennet torsdag - en beskjed han tok svært tungt.

Lengst på trening Det betyr at Norges lag i morgendagens lagkonkurranse er: Anders Bardal, Rune Velta, Anders Fannemel og Anders Jacobsen.

I kveld har det vært treningsomganger i den store bakken i Falun. Der var Anders Jacobsen eneste nordmann som møtte opp.

Han fikk sjansen til å vise Stöckl at han fortjener en plass på lagkonkurransen - og svarte med å levere treningens lengste hopp.

- Ekstremt lyst Jacobsen hoppet henholdsvis 133,5 meter, 126,5 meter og 125,5 meter. 133,5 meter var det lengste hoppet av samtlige i treningsomgangen.

- Det første og siste hoppet var bra. Jeg har ekstremt lyst til å hoppe lagkonkurransen. Om jeg bør gjøre det, får sjefene mine bestemme, sa Jacobsen på vei ut av bakken.

Så tok han heisen opp for å snakke med landslagstrener Alexander Stöckl - og for å få dommen.

Snudde trenden I kveld kunne 30-åringen juble for at han er med i lagkonkurransen i morgen.

- Jeg er fornøyd med at jeg har klart å snu trenden i bakken, og er veldig glad for å være en del av dette laget, sier Jacobsen.

At Jacobsen har fått plass på laget, betyr at unggutten Johann Forfang er vraket.

- Jeg er skuffet, men har ikke noe valg. Jeg skulle gjerne hoppet lagkonkurransen. Utover dette har jeg ikke noen kommentar, sier Forfang til Dagbladet.