<strong>LENGST:</strong> Anders Jacobsen var lengst av samtlige under kveldens trening - det ga han en plass på morgendagens lagkonkurranse. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
LENGST: Anders Jacobsen var lengst av samtlige under kveldens trening - det ga han en plass på morgendagens lagkonkurranse. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Jacobsen overbeviste Stöckl med kjempehopp

30-åringen får hoppe morgendagens lagkonkurranse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

FALUN (Dagbladet): Anders Jacobsen får en plass på det norske laget under lagkonkurransen i den store bakken i morgen.

Den gledelige beskjeden fikk 30-åringen nå i kveld. Jacobsen ble vraket til det individuelle storbakkerennet torsdag - en beskjed han tok svært tungt.

Lengst på trening Det betyr at Norges lag i morgendagens lagkonkurranse er: Anders Bardal, Rune Velta, Anders Fannemel og Anders Jacobsen.

I kveld har det vært treningsomganger i den store bakken i Falun. Der var Anders Jacobsen eneste nordmann som møtte opp.

Han fikk sjansen til å vise Stöckl at han fortjener en plass på lagkonkurransen - og svarte med å levere treningens lengste hopp.

- Ekstremt lyst Jacobsen hoppet henholdsvis 133,5 meter, 126,5 meter og 125,5 meter. 133,5 meter var det lengste hoppet av samtlige i treningsomgangen.

- Det første og siste hoppet var bra. Jeg har ekstremt lyst til å hoppe lagkonkurransen. Om jeg bør gjøre det, får sjefene mine bestemme, sa Jacobsen på vei ut av bakken.

Så tok han heisen opp for å snakke med landslagstrener Alexander Stöckl - og for å få dommen.

Snudde trenden I kveld kunne 30-åringen juble for at han er med i lagkonkurransen i morgen.

- Jeg er fornøyd med at jeg har klart å snu trenden i bakken, og er veldig glad for å være en del av dette laget, sier Jacobsen.

At Jacobsen har fått plass på laget, betyr at unggutten Johann Forfang er vraket.

- Jeg er skuffet, men har ikke noe valg. Jeg skulle gjerne hoppet lagkonkurransen. Utover dette har jeg ikke noen kommentar, sier Forfang til Dagbladet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer