Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Jacobsen på tredje i kvaliken

Gregor Schlierenzauer best på Lillehammer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kraftig vind truet med å sette en stopper for kvalifiseringen til morgendagens verdenscuprenn i hopp. Men etter to utsettelser kunne hoppgutta endelig sette utfor litt før kl. 21.30 i kveld.

Anders Jacobsen ble beste nordmann med et hopp på 132 meter.

– Anders er sterk, og hoppet godt under vanskelige forhold, sier hoppsjef Clas Brede Bråthen til NTB.

Den norske hoppkometen var likevel åtte meter bak den østerrikske vinneren Gregor Schlierenzauer, som også var lengst i treningsomgangen tidligere på kvelden.

Adam Malysz fra Polen fulgte på 2. plass, mens tyske Michael Uhrmann ble nr. fire.

Tom Hilde var nest lengst av samtlige i treningsomgangen, men landet nede på 30. plass i kvalifiseringen. Ytterligere seks nordmenn er videre til selve rennet.

– Vi hadde håpet på mer enn åtte hoppere i rennet, men alle kan kjempe om fine plasseringer, sier Bråthen.

Kvartetten Roar Ljøkelsøy, Tommy Ingebrigtsen, Jon Aaraas og Thomas Lobben er utslått.

– Roar leverte et hopp på nivå med det dårligste han har drevet med på trening. Da blir det vanskelig under slike forhold. Tommy var bra på trening onsdag, men hoppet mye dårligere i dag, og det var ikke bare de vanskelige forholdene som knakk ham i kveld, sier Bråthen.

3.plass: Anders Jacobsen ble beste nordmann i kvalifiseringen til lørdagens verdenscuprenn på Lillehammer. Foto: SCANPIX
3.plass: Anders Jacobsen ble beste nordmann i kvalifiseringen til lørdagens verdenscuprenn på Lillehammer. Foto: SCANPIX Vis mer
SUVEREN: Gregor Schlierenzauer var best både i treningsomgangen og kvalifiseringen på Lillehammer. Kan han vinne rennet også?
Hele Norges coronakart