Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Jacobsen på tredjeplass i Kuopio

Fire norske blant de åtte beste.

(Dagbladet.no): Anders Jacobsen ble beste nordmann med tredjeplass i verdenscuprennet i Kuopio.

Han toppet dermed en meget solid norsk laginnsats med fire mann blant de åtte beste, og Lars Bystøl på 14. plass.

Janne Happonen sørget for finsk hjemmeseier etter et svev på 134,5 meter. Han vant foran østerrikeren Gregor Schlierenzauer som hoppet 132 meter, og slo Jacobsen på stilen. Også Jacobsen hoppet 132 meter. 

- Helt fantastisk

Tom Hilde tok fjerdeplassen, Anders Bardal ble nummer seks og Bjørn Einar Romøren kom på åttende.

- Det er klart vi er veldig fornøyde med dette. Jeg vil si at det er helt fantastisk. Ved siden av de fire som allerede er nevnt blant de ti beste, hadde vi vår femtemann på 14.-plass også. Det må vi ikke glemme, sier sportssjef Clas Brede Bråthen til NTB.

For olympiamester Lars Bystøl ser ut til å nærme seg godt, gammelt slag.

- Det virker absolutt som om Lars er på vei tilbake for fullt. Jeg gleder meg virkelig over resultatet hans, sier Bråthen.

STOR LAGINNSATS: Anders Jacobsen var best av de norske hopperne med tredjeplass. Fire nordmenn plasserte seg blant de åtte beste. Foto: Scanpix
STOR LAGINNSATS: Anders Jacobsen var best av de norske hopperne med tredjeplass. Fire nordmenn plasserte seg blant de åtte beste. Foto: Scanpix Vis mer

Rennet startet på nytt

Anders Jacobsens første forsøk førte imidlertid til at rennet som var flyttet fra Lahtis i helga måtte startes på nytt. 

Han klinket til med 133,5 meter i første omgang. Happonen ledet da etter et hopp på 131 meter foran Bjørn Einar Romøren som hoppet 130,5.

Jacobsen landet så dypt og ustøtt at han var heldig som holdt seg stående, og fikk stilkarakterer helt ned i 15.

Lettet Mika

På trenertribunen fanget kameraene inn Mika Kojonkoski, som himlet med øynene og pustet lettet ut over at det gikk bra med eleven i trenerens hjemby.

Men på toppen satt de aller beste hopperne igjen, og juryen tok ikke sjansen på å sende dem utfor med samme fart. Omgangen ble annullert, og rennet startet på nytt.

Det ble dermed kun én tellende omgang i rennet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media