Jacobsen seks tiendeler unna pallen

16-åring vant i Hoppuka.

(Dagbladet.no:) Anders Jacobsen (21) var best i gårsdagens kvalifisering til det første rennet i Hoppuka, men fikk det ikke helt til å stemme i rennet i dag.

Han skuffet litt i førsteomgangen, og lå på 7. plass før finaleomgangen.

- Det var et hopp litt under middels. Det er kjedelig, men sånn er skihopping, sier Jacobsen til NRK.

Han klinte til i finaleomgangen, og hoppet seg tre plasser oppover resultatlista. Jacobsen endte bare seks tiendeler unna pallen.

- Alt i alt er jeg kjempefornøyd. Jeg merket at jeg hadde litt mer nerver i dag, men jeg gjennomfører to ok hopp, sier 21-åringen, som før dette rennet hadde vært på pallen i fire av fem verdenscuprenn.

Østerrikske Gregor Schlierenzauer (16) vant i hoppukedebuten sin, nesten ti poeng foran Andreas Küttel. Adam Malysz kapret den siste pallplassen.

Det er tre renn igjen av Hoppuka, og Jacobsen ligger 16,3 poeng bak Schlierenzauer. Det er absolutt mulig å ta igjen.

- Jeg gleder meg veldig til fortsettelsen. Dette er rått!

FORNØYD: Anders Jacobsen her fornøyd etter en 4. plass i hoppukedebuten. Det er tre renn igjen og han har fortsatt gode sjanser til å ta igjen de tre som er foran i sammendraget. Foto: REUTERS
FORNØYD: Anders Jacobsen her fornøyd etter en 4. plass i hoppukedebuten. Det er tre renn igjen og han har fortsatt gode sjanser til å ta igjen de tre som er foran i sammendraget. Foto: REUTERS Vis mer

- Avstanden opp er ikke veldig avskrekkende. Vi vet at Anders har lengre hopp inne. Med god flyt er han i stand til å gi samtlige kamp til døra, sier sportssjef Clas Brede Bråthen ifølge NTB.

Anders Bardal ble nest beste nordmann, med en 9. plass i Oberstdorf. Han er fornøyd med starten på Hoppuka.

- Dette var en fin start. Det er godt å få til to konkurransehopp, sier han til NRK.

Jacobsen seks tiendeler unna pallen
SVEVDE OVER PUBLIKUM: Anders Jacobsen fløy høyt i Oberstdorf, men det ble ikke like langt som vanlig.