Ski-VM i Lahti 2017

Jacobsen sjokkerte de finske og svenske stjernene: - Hva i all verden var det som skjedde?

Gullmedaljene som langrennsjentene mottok til stormende jubel i kveld, var først og fremst et resultat av Astrid Uhrenholdt Jacobsens eventyrlige etappe. Konkurrentene skjønner ingenting av utklassingen.

MATKDEMONSTRASJON: Astrid Uhrenholdt Jacobsen gikk så raskt på sin etappe at konkurrentene slet med å forklare utklassingen. Her får de norske gulljentene beviset på at de er best i verden, mens Sverige og Finland jubler for sølv og bronsje. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
MATKDEMONSTRASJON: Astrid Uhrenholdt Jacobsen gikk så raskt på sin etappe at konkurrentene slet med å forklare utklassingen. Her får de norske gulljentene beviset på at de er best i verden, mens Sverige og Finland jubler for sølv og bronsje. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

LAHTI (Dagbladet): Det finske hjemmepublikummet var i ekstase. VM-stafetten var halvgått. Klokka var 14.23. Stedet var Lahti. Finland ledet kvinnestafetten på hjemmebane etter at Kerttu Niskanen gjorde som broren Iivo Niskanen og gikk forrykende raskt.

- Jeg drømte om gull da. Det så lovende ut, sier Niskanen til Dagbladet.

Heidi Weng hang seg på Niskanen, slik at Laura Mononen og Astrid Uhrenholdt Jacobsen gikk ut likt på den tredje etappen. Forventingene var enorme da Mononen gikk opp og dro. Kunne det bli finsk gull og ny fest på hjemmebane?

Svaret var nei.

Nei og atter nei.

For kvinnelangrenn i Lahti-VM handler om de norske gulljentene.

Sjokkert Saarinen

Uhrenholdt Jacobsen rykket gradvis ifra den finske jenta. Tempoet bare økte og økte. Mononen sprakk, og Heming-jenta avgjorde stafetten for Norge. Ved veksling ledet Norge med nesten ett minutt. Det forspranget opparbeidet Jacobsen alene - på fem kilometer.

I målområdet sto både journalister, trenere og utøvere og gned seg i øynene. Aino-Kaisa Saarinen sto forbauset i målområdet og snakket med Dagbladet midt under stafetten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer