Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Jacobsen spurtslo Østberg, mens Johaug og Weng blir kritisert: - Trist

Sju år etter Gjøvik-sjokket ble Flugstad Østberg snytt på målstreken av den nye NM-dronninga.

VANT: Astrid Uhrenholdt Jacobsen tok sitt 13. NM-gull etter en sterk spurt mot Ingvild Flugstad Østberg. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
VANT: Astrid Uhrenholdt Jacobsen tok sitt 13. NM-gull etter en sterk spurt mot Ingvild Flugstad Østberg. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer

(Dagbladet): I 2009 kom den da 18 år gamle «fotballspilleren» Ingvild Flugstad Østberg som et lyn fra klar himmel, i hvert fall for majoriteten av det norske folk, da hun vant 15 kilometer fellesstart med skibytte i NM på hjemmebane på Gjøvik.

Da vant hun foran Therese Johaug og Kristin Størmer Steira i et år hvor norsk kvinnelangrenn nådde sitt bunnivå i VM i Liberec en måned senere.

I dag kjempet Gjøvik-jenta for første gang om gull på samme NM-distanse igjen i duell med Astrid Uhrenholdt Jacobsen. Sistnevnte vant den spennende duellen på oppløpet.

- Det er et av de mest taktiske løpene jeg har gått. Det er artig at vi kan gå slik og se på hverandre også i dameklassen, sier Jacobsen til NRK.

- Det var gøy å gå, men Astrid har vært best denne helga. Det er fortjent at hun vinner, mener Flugstad Østberg.

Endelig på pallen igjen Flugstad Østberg tok fire gull i junior-VM sammen år som NM-gjennombruddet i 2009 og ble spådd en lysende fremtid. Likevel uteble toppløpene i distanserenn for stortalentet, egentlig helt frem til denne sesongen.

I sprint har Gjøvik-jenta lenge vært i verdenstoppen, med OL-gull i lagsprint i 2014 og VM-gull i samme øvelse i 2014, men det er først denne sesongen at Østberg har levert i pakt med sitt ønske om å være en komplett langrennsløper.

I dag manifesterte det seg gjennom hennes første NM-medalje i distanselangrenn siden gjennombruddet i 2009.

Jacobsen nærmer seg Bjørgen Det så lenge ut til å bli seier da den spurtsterke 25-åringen kom først inn på oppløpet. Men NM-spesialisten Astrid Uhrenholdt Jacobsen ble for sterk på oppløpet og jublet nok en gang i Tromsø.

Medisinstudentens oppløp var meget imponerende da hun slo en av verdens beste spurtere i den slake motbakken mot mål.

Jacobsen er nå en av tidenes NM-dronninger og tok i dag sitt 13. NM-gull i seniorkarrieren. Dermed er Heming-jenta bare fire gull bak Marit Bjørgens 17 NM-triumfer

Ragnhild Haga kapret bronsen på dagens fellesstart med skibytte.

- Det er trist Dette skjedde i Therese Johaug og Heidi Wengs fravær. Duoen reiste hjem i går etter å ha gått bare én distanse i norgesmesterskapet i Tromsø.

PÅ PALLEN I DISTANSE IGJEN: Ingvild Flugstad Østberg tok sin første NM-medalje i et distanserenn siden gjennombruddet i 2009.
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
PÅ PALLEN I DISTANSE IGJEN: Ingvild Flugstad Østberg tok sin første NM-medalje i et distanserenn siden gjennombruddet i 2009. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer

- Jeg synes det er trist at de ikke deltar på flere distanser, sier NRK-ekspert Fredrik Aukland.

- Det handler om prioritering. I en mesterskapsfri sesong bør de stille på mer enn én distanse i NM. Jeg synes ikke det er noe særlig om dette, sier Aukland.

Gullvinner Jacobsen stiller alltid opp i NM og begrunner det med følgende:

- Det er her vi representerer klubbene og det er klubbene som bærer ski-Norge. Det er artig å få ta på seg Heming-dressen og være med på det som er årets høydepunkt for de som satser på ski i Norge, mener Heming-jenta.

FÅR KRITIKK: Heidi Weng og Therese Johaug blir kritisert etter at de valgte å dra hjem fra NM etter å ha deltatt i bare én øvelse.
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
FÅR KRITIKK: Heidi Weng og Therese Johaug blir kritisert etter at de valgte å dra hjem fra NM etter å ha deltatt i bare én øvelse. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media