Jacobsen vant i Norgescupen

Jacobsen takket nei til verdenscupåpningen - vant på Gålå

Astrid Uhrenholdt Jacobsen innfridde favorittstempelet og vant 10-kilometeren i fri teknikk på Gålå fredag.

VANT: Astrid Uhrenholdt Jacobsen vant i Norgescupen på Gålå. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
VANT: Astrid Uhrenholdt Jacobsen vant i Norgescupen på Gålå. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Landslagsløper Jacobsen valgte å takke nei til start i verdenscupåpningen i Ruka for å prioritere trening og konkurranser på hjemmebane denne helgen. Heming-løperen kom dermed til norgescuprennene på Gålå som klar favoritt.

I fredagens fristilsrenn festet 30-åringen raskt grepet på konkurrentene og vant til slutt med solid margin. Ned til Lundamo-løper Anne Kjersti Kalvå på andreplassen skilte det til slutt 3,6 sekunder.

- Det var gøy å klare å avgjøre det, så lenge hun kunne gå på mine tider. Det var tett, så jeg hadde ikke kunne slapp av mye mot slutten, sa Jacobsen etter målgang.

Kalvå imponerte

Landslagsprofilen går ikke flere renn på Gålå denne helgen.

- Jeg skulle gjerne gått flere renn her, men nå skal jeg lade opp til verdenscupen på Lillehammer. Det blir nok renn i løpet av sesongen, sa Jacobsen.

30-åringen innledet sesongen på Beitostølen sist helg. Der ble det 3.-plass på den klassiske sprinten og femteplass på 10 kilometer fri teknikk.

Anne Kjersti Kalvå var godt fornøyd med sitt renn.

- Jeg er veldig fornøyd. Jeg klarte å jage hele veien og følte jeg gikk fort hele veien. Jeg føler jeg har trent godt i hele år, så det er gøy at det vises allerede, sa Lundamo-løperen som også viste solide form på Beitostølen sist helg.

Vil til Lillehammer

Tredjeplassen på Gålå fredag gikk til Emilie Kristoffersen.

- Dette gikk veldig, veldig bra. Jeg følte jeg traff med åpningen. Som regel er jeg litt for ivrig fra start og går på en smell underveis. Det gjorde jeg ikke nå, sa hun.

Både Kalvå og Kristoffersen har et godt håp om å få gå verdenscuprennene på Lillehammer neste helg. Der har Norge utvidet kvote med løpere.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer