Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Jacobsen tok ansvar i Bjørgens fravær

På pallen i Tour de Ski-åpningen.

PÅ PALLEN FOR ANDRE GANG DENNE SESONGEN: Astrid Uhrenholdt Jacobsens åpning på Tour de Ski gir grunn til optimisme for det som skal skje utover uka. 
Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix
PÅ PALLEN FOR ANDRE GANG DENNE SESONGEN: Astrid Uhrenholdt Jacobsens åpning på Tour de Ski gir grunn til optimisme for det som skal skje utover uka. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Med Marit Bjørgen hjemme i Trøndelag må de andre norske jentene ta ansvaret for norsk suksess i Tour de Ski.

Astrid Uhrenholdt Jacobsen gjorde akkurat det på dagens fristilprolog i Oberhof:

23-åringen gikk inn til tredjeplass på den 2,5 kilometer lange sløyfa, bare slått av Justyna Kowalczyk og Charlotte Kalla.

Med startnummer 48 gikk Jacobsen inn til foreløpig ledelse foran finske Aino-Kaisa Saarinen, men bakfra kom altså sammenlagtfavorittene i stor fart.

Polske Kowalczyk vant med tiden 6.39,0, 1,5 sekunder foran Kalla og 4,8 foran Jacobsen. Dermed sikret Kowalczyk seg også 15 bonussekunder foran morgendagens jaktstart. Kalla får 10 og Jacobsen fem.

Nest beste norske jente var Marthe Kristoffersen på 14. plass - 12 sekunder bak.

Øvrige norske plasseringer: Therese Johaug (22), Ingvild Flugstad Østberg (25), Marte Elden (49) og Sara Svendsen (55).

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!