Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Jacobsen tror Morgenstern kommer tilbake etter skrekkfallet

Østerrikeren på bedringens vei.

 HODESKADER:  Thomas Morgenstern fikk i går påvist store hodeskader etter dette fallet i skiflyvningsbakken i Kulm. Foto: EPA / EXPA / ERICH AUER / NTB Scanpix
HODESKADER: Thomas Morgenstern fikk i går påvist store hodeskader etter dette fallet i skiflyvningsbakken i Kulm. Foto: EPA / EXPA / ERICH AUER / NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Umiddelbart etter at han hadde tatt av på hoppkanten under en treningsomgang i går, så det stygt ut for Thomas Morgenstern.

Da 27-åringen mistet lufta under den venstre skien og havnet på ryggen i bakken, orket verken treneren eller de andre hopperne å se han skli bevisstløs ned resten av unnarenna.

Han blei seinere fløyet til sykehuset Unfallkrankenhaus Salzburg, hvor han ligger til observasjon på insentivavdelingen. I går ettermiddag kunne legene fortelle at «Morgi» har fått påvist store hodeskader, samt lungeskader.

Siste nytt fra Salzburg er at det ikke skal ha oppstått noen komplikasjoner i løpet av natten, og at tilstanden hans fortsatt er stabil.

Morgenstern vil forbli på sykehuset til observasjon over helga.

- Vant til det Anders Jacobsen er ikke med til Kulm i helga, men forteller at han så fallet til Morgenstern.

- Jeg synes det bare er trist og kjedelig. Jeg håper det vil gå bra med ham, og at han kommer seg ut av sykehuset og ikke får komplikasjoner, sier Jacobsen til Dagbladet.

Det er under et år siden han selv opplevde å falle i en skiflyvningsbakke, og er ennå ikke kommet seg hundre prosent fra skadene. Han mener at stygge fall som regel ikke gir skihoppere skrekken.

- Vi som har vært mye i hoppbakken, er vant til å se dette. Stort sett gjør det at man har veldig lyst til å komme tilbake og gjøre det enda bedre, men i noen tilfeller kan man få skrekken.

Anders Jacobsen mener det er befriende for andre hoppere å se at det var en egen teknisk feil som var grunnen til Morgensterns stygge fall.

Stygge fall tidligere Ringkollen-hopperen minner om at Thomas Morgenstern har nesten hatt et identisk fall tidligere.

Under sesongåpningen i Kuusamo i november 2003 var rennet preget av sterk vind da 17 år gamle Morgenstern satte utfor.

 HARDT:  Det var vanskelig for den østerrikse hoppledelsen å se Thomas Morgensterns fall i går. Foto:  EPA / EXPA / JUERGEN FEICHTER / NTB Scanpix
HARDT: Det var vanskelig for den østerrikse hoppledelsen å se Thomas Morgensterns fall i går. Foto: EPA / EXPA / JUERGEN FEICHTER / NTB Scanpix Vis mer

Også den gangen fikk han lufttrykket oppå skia, gikk rundt og tok to saltoer før han skle ned unnarenna bevisstløs. Det endte med forstuelse og blåmerker.

Det er bare fire uker siden sist Thomas Morgenstern falt i hoppbakken, under verdenscuprennet i tyske Titisee-Neustadt. En brukket finger og kuttskader ble resultatet av det fallet, noe hoppstjernen selv viste fram på Instagram.

- Kommer tilbake I mellom de gårsdagens fall og det i desember har 27-åringen rukket å bli nummer to i Hoppuka, bak landsmannen Thomas Diethart. Nå kan OL stå i fare for østerrikeren med tre OL-gull og åtte VM-gull.

Tidligere i sesongen nektet Anders Bardal å hoppe på grunn av vindforholdene, og begrunnet det med at han er barnefar.

Thomas Morgenstern har selv en liten datter hjemme i Kärnten. Anders Jacobsen innrømmer at det kan være en god grunn til å gi seg når det blir mange nok fall.

Men han har likevel troen på at Morgenstern kommer tilbake.

- Han er ikke typen som gir seg så lett. Så hvis det går bra med hodet og lungene, tror jeg at vi vil se han allerede i OL igjen.

 STYGT FALL:  Anders Jacobsen falt stygt i skiflyvningsbakken i Planica i mars, og er ennå ikke helt kvitt skadene. Foto: Primoz Lovric / NTB scanpix
STYGT FALL: Anders Jacobsen falt stygt i skiflyvningsbakken i Planica i mars, og er ennå ikke helt kvitt skadene. Foto: Primoz Lovric / NTB scanpix Vis mer