Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Jacobsen tvang Johaug ned i kjelleren. Utskeielsen kan ha vært viktigere enn mange tror

Johaug vant knepent foran Jacobsen i Nove Mesto.

BEST: Therese Johaug tok en oppskriftmessig verdenscupseier på 10 kilometer skøyting i Nove Mesto i dag. Foto: EPA/GIAN EHRENZELLER
BEST: Therese Johaug tok en oppskriftmessig verdenscupseier på 10 kilometer skøyting i Nove Mesto i dag. Foto: EPA/GIAN EHRENZELLER Vis mer

(Dagbladet): Therese Johaug har vært i en egen klasse i distanserenn denne sesongen, men er likevel truet i verdenscupsammendraget.

Ingvild Flugstad Østberg har nemlig hatt en drømmesesong og er så mye bedre enn Johaug i sprint at bare 139 poeng skilte lagvenninnene før dagens 10 kilometer skøyting i Nove Mesto.

Med en rekke sprinter i rennene i norden i februar - samt Ski Tour Canada hvor også sprintene er viktige - trenger Johaug de poengene hun kan få på Østberg i kampen om den gule trøya.

27-åringen fra Dalsbygda var ikke like suveren som normalt, men kjempet seg inn til en ny verdenscupseier. I mål var hun bare 4,6 sekunder foran Astrid Uhrenholdt Jacobsen, som imponerte med en knallsterk 2. plass.

Slet i snøen Johaug måtte helt ned i kjelleren for å slå Jacobsen og lå helt ukjørt i snøen etter målgang. Men utskeielsen og seieren kan vise seg å bli ekstremt viktig i verdenscupsammendraget.

- Det var tøft å gå i snøen. Jeg måtte virkelig kjempe i dag, men jeg følte meg bra og klarte heldigvis å dra seieren i land, sier Johaug i seiersintervjuet med FIS.

Dermed økte Johaug ledelsen i verdenscupsammendraget fra 139 til 210 poeng, all den tid Flugstad Østberg endte helt nede på 9. plass. Amerikanske Jessica Diggins imponerte i nok et skøyteløp og kapret 3. plassen.

Charlotte Kalla ble nr. 4, mens Ragnhild Haga kapret 5. plassen og slo overraskende nok både Heidi Weng (nr. 6) og Flugstad Østberg (nr. 9).

Slik gikk det til Uhrenholdt Jacobsen satte standarden fra et tidlig startnummer og ledet hårfint foran Charlotte Kalla helt til Jessica Diggins kom.

Amerikaneren har et skyhøyt potensial, noe hun blant annet viste da hun tok VM-sølv i Falun og vant en etappe i Tour de Ski.

Diggins jaktet en ny topplassering, men ble etter hvert passert av Johaug. Weng plasserte seg på sin side mellom disse to jentene, mens Østberg åpnet noe skuffende.

I mål vant Jacobsen den jevne duellen mot Kalla. Heming-løperen avsluttet så sterkt at hun også slo Diggins med drøye to sekunder.

Til slutt var det bare Johaug som klarte å slå Jacobsen, som har slått sterkt tilbake etter at hun kollapset under Tour de Ski.

IMPONERTE: Astrid Uhrenholdt Jacobsen var bare 4,6 sekunder bak Therese Johaug i mål. Foto: AP Photo/Darko Bandic
IMPONERTE: Astrid Uhrenholdt Jacobsen var bare 4,6 sekunder bak Therese Johaug i mål. Foto: AP Photo/Darko Bandic Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media