Jacobsen vant i Willingen

Rundet én million i prispenger.

Anders Jacobsen viste VM-form, økte ledelsen i verdenscupen og rundet millionen i inntjente prispenger.

Det ble en ny flott verdenscuplørdag for Hønefoss-gutten da han gikk til topps i Willingen. For fjerde gang denne sesongen vant Ringkollen-hopperen et verdenscuprenn.

- En god dag. Stemningen i bakken var super med et fantastisk publikum. Jeg hoppet ikke i Klingenthal fordi jeg var litt sliten, men ville gjerne hoppe her. Det har skjedd ganske mye denne sesongen, sa hoppkometen fra Hønefoss.

Inn på kontoen har det tikket 1.105.154 kroner i prispenger. I tillegg har Jacobsen hoppet inn en bil og hyggelige bonuser fra sponsorene. Gladgutten er blitt hele Norges eiendom.

- Verken Anders eller vi i apparatet rundt har fokus på prispengene, men jeg er glad for at hoppsporten kan tilby stjernene sine skikkelig betaling når det går bra. Det er viktig for utviklingen at denne idretten at det er en stor gulrot å strekke seg etter, sier sportssjef Clas Brede Bråthen.

- Han tjener vel litt mer enn som rørleggerlærling, gliser sportssjefen videre.

Lett å ta av

Norsk hoppsport er full av stjerneskudd som har sloknet.

VINNERSVEV: Anders Jacobsen vant verdenscuprennet i Willingen i dag.
VINNERSVEV: Anders Jacobsen vant verdenscuprennet i Willingen i dag. Vis mer

- Det er lett å ta av når det går så bra, det har vi lang erfaring fra i norsk hoppsport. Det er lett at når en kommer fra ingenting til å bli stor, så detter man raskt ned. Vi har en solid jobb å gjøre for å bevise at vi har lært av historien, sier Bråthen.

Jacobsen hoppet 148 og 139 meter. Med 283,1 poeng vant han 6,7 poeng foran hjemmehopperen Michael Uhrmann.

- Veldig imponerende av Anders. Han har hatt en god uke på hjemmebane. Gutten vil konkurrere hele tiden, men trengte en pause. Han vant lett i dag, gliser landslagstrener Mika Kojonkoski.

Roar forhåndskvalifisert

Det ble en stor norsk dag i Willingen. Fem av de tolv beste var norske hoppere. Sigurd Pettersen hoppet seg inn på VM-laget med fjerdeplass, mens Roar Ljøkelsøy også viser fin form med sjetteplass.

- Roar er der han skal være foran VM. Det er veldig positivt at han spratt inn blant de 15 beste i verdenscupen. Det betyr at han er forhåndskvalifisert i VM, sier Bråthen.

- En god dag for norsk hoppsort med fire mann blant de ti beste, sier vinner Jacobsen.

- Imponerende. Nå får vi endelig ut potensialet i laget. Vi er der vi skal være foran VM, sier Kojonkoski.

Jacobsen vant i Willingen

Anders Bardal ble nummer ti, mens Tom Hilde hoppet seg opp fra 23.- til 12.-plass. Bjørn Einar Romøren ble nummer 22, mens verken Henning Stensrud eller Lars Bystøl fikk hoppe finaleomgangen.

(NTB)