Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Therese Johaug beklaget til Ingvild Flugstad Østberg etter drama

Jacobsen vant. Johaug og Østberg falt

Astrid Uhrenholdt Jacobsen vant fellesstarten i Val di Fiemme. Therese Johaug falt tidlig og slet gjennom etappen. Ingvild Flugstad Østberg falt og brakk staven i den siste bakken.

VANT: Astrid Uhrenholdt Jacobsen vant dagens Tour de Ski-etappe i Val di Fiemme etter en imponerende oppvisning. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
VANT: Astrid Uhrenholdt Jacobsen vant dagens Tour de Ski-etappe i Val di Fiemme etter en imponerende oppvisning. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer

VAL DI FIEMME/OSLO (Dagbladet): Det var til slutt Astrid Uhrenholdt Jacobsen som kunne juble høyest etter å ha vunnet både den innlagte bonussprinten og ikke minst etappen til slutt etter en imponerende oppvisning på en høydramatisk etappe.

Sammenlagtleder Therese Johaug fikk en dramatisk start på fellesstarten i klassisk i Val di Fiemme.

Ved runding på førsterunden falt Johaug i en krapp sving - etter et mislykket forsøk på å skrense i forkant av svingen og komme på innsiden av Ebba Andersson - og tapte flere plasseringer og sekunder på uhellet.

Ebba Andersson førte feltet og holdt god fart i fronten etter Johaugs besøk i snøen. Likevel brukte ikke Johaug mange minutter før hun var helt oppe i teten igjen.

JUBLENDE TRIO: Vinner Astrid Uhrenholdt Jacobsen flankert av svenske Ebba Anderson t.v. som kom på andre plass og Katharina Hennig fra Tyskland som kom på tredje plass på 10 km fellestart for kvinner i Lago de Tesero
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
JUBLENDE TRIO: Vinner Astrid Uhrenholdt Jacobsen flankert av svenske Ebba Anderson t.v. som kom på andre plass og Katharina Hennig fra Tyskland som kom på tredje plass på 10 km fellestart for kvinner i Lago de Tesero Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer

Samtidig virket hun noe stresset etter fallet. Verdenseneren fra Dalsbygda skrenset nok bort en del smøring i svingen og hadde flere glipptak på den påfølgende runden.

Astrid Uhrenholdt Jacobsen viste på sin side ro, taktomslag og klasse da hun vant innlagte spurten om bonussekunder foran Ebba Andersson.

Johaug slet med glipptak etter skrensingen, falt mange plasser bak i feltet og tapte viktige bonussekunder.

- Forbannet

Ingvild Flugstad Østberg så ut til å være sterk nok til å vinne og hadde alle tiders mulighet til å triumfere og hente ytterligere sekunder på Johaug, men like før mål falt Østberg og brakk staven i samme slengen.

- Staven ble kuttet bakfra. Det var vel Therese. Men det er ingen som gjør dette med vilje, sier Østberg til NRK.

- Da blir man forbannet. Therese sa at det ikke var med vilje selvsagt. Hun beklaget.

Det bekrefter Johaug etter løpet.

- Jeg beklaget jo det som skjedde. Det er jo kjedelig at det som skjer, skjer, sier Johaug og fortsetter:

- Vi vil jo ikke at slike ting skal skje, det er jo bare jævla kjedelig.

LER: Heidi Weng og Therese Johaug deler ikke Gjert Ingebrigtsens mening om løpsteknikk. Reporter/video: Øyvind Godø/Kristoffer Løkås Vis mer

Da benyttet Astrid Uhrenholdt Jacobsen til å komme først inn på oppløpet og vinne spurten i duell mot Ebba Andersson og Katharina Hennig - etter å også ha vunnet den innlagte spurten tidligere på etappen.

- Jeg er veldig overrasket. Det må være den blideste seierspallen jeg har sett. Det er ekstra stas med en tysker på pallen, der Tyskland hører hjemme, sier Jacobsen til statskanalen.

Spenning i teten

Johaug og Østberg havnet på henholdsvis 4 og 5. plass, drøye seks sekunder bak Jacobsen.

Johaug leder nå Tour de Ski sammenlagt 19 sekunder foran Flugstad Østberg, mens det skiller omtrent halvminuttet ned til Jacobsen og Natalja Neprjajeva. Deretter følger Heidi Weng like bak der igjen.

Tour de Ski-leder Johaug forklarer dagens kaosetappe slik:

GNISNINGER: Det er gnisninger mellom den norske og finske langrennsleiren, Emil Iversen hyller seg selv som en av tidenes mest komplette, mens Therese Johaug advarer Sergej Ustjugov. Programledere: Øyvind Godø og Kristoffer Løkås Vis mer

- Jeg var først og fremst veldig irritert første runden etter at jeg datt. Det var veldig klønete egentlig. Jeg klarte ikke helt å finne rytmen og flyten etter den. Det er på en måte slik som skjer, sier Johaug til pressen før hun oppsummerer dagen slik:

- Vi kan konstatere med at hele skirennet var stang ut.

Heidi Weng mente hun og Johaug hadde dårlig glid og ble psyket ut av det hun så i løypa.

- Jeg syns begge vi to staket for halve livet, mens de andre satt sto hockey, så jeg ble litt psyket ut. Men man må bare kjempe og jeg er veldig fornøyd med at jeg ikke tapte mer i dag. Det er sånn det er, av og til er det jeg som har best ski og av og til er det andre, og det er ikke noen unnskyldning i det hele tatt, for i dag var jeg ikke bedre og hadde jeg ikke en sjanse til å holde følge inn. Jeg gjorde så godt jeg kunne jeg, sier Weng til norsk presse etter løpet.

- De var greie, jeg har hatt bedre ski, sier Johaug om glien.

I morgen står sprint i klassisk på programmet i Val di Fiemme. Der kan rivalene hente ytterligere sekunder på Johaug i sammendraget.

Tour de Ski avsluttes søndag med den karakteristiske avslutningsetappen opp alpinanlegget Alpe Cermis, denne gang gjennomført med fellesstart og ikke jaktstart.