Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Jacobsen vant kvaliken etter kanonhopp

Duell mot Schlierenzauer i nyttårshopprennet.

GNISTRENDE:Anders Jacobsen hoppet seg i dag opp blant favorittene til å vinne det ærverdige nyttårshopprennet. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
GNISTRENDE:Anders Jacobsen hoppet seg i dag opp blant favorittene til å vinne det ærverdige nyttårshopprennet. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer

GARMISCH/OSLO (Dagbladet): Alle nordmennene tok seg videre til nyttårshopprennet i Garmisch-Partenkirchen. Det desidert største lyspunktet var Anders Jacobsen:

145 meter i prøveomgangen ble fulgt opp med 139,5 i kvalifiseringen, og det var best av samtlige som satte utfor bakken.

- Et kjempelangt hopp! fastslo NRKs kommentator Christian Nilssen.

- Han har et toppnivå som få i verden matcher. Fantastisk hopping, han flyr som en maskin, sa ekspert Johan Remen Evensen.

- Dette var en viktig dag for meg med tanke på å bygge selvtillit inn i morgendagen, sa Anders Jacobsen da han ble intervjuet av speakeren i Garmisch.

Den tidligere hoppukevinneren får dermed bryne seg på Gregor Schlierenzauer i morgendagens siste duell.

Rune Velta fikk delt 9.-plass (128 meter), Anders Bardal 15.-plass (125), Phillip Sjøen 17.-plass (126), forhåndskvalifiserte Anders Fannemel 30.-plass (121), Daniel André Tande 33.-plass (120,5) og Johann Forfang 40.-plass (118,5).