Jacobsen vil ikke tillate høydehus

Sitter i råd som kommer med klar beskjed til Idrettstinget.

SIER NEI: Astrid Uhrenholdt Jacobsen sitter i Idrettsmedisinsk etisk råd, som klart anbefaler Idrettstinget å beholde forbudet mot høydehus. Foto: Erik Berglund
SIER NEI: Astrid Uhrenholdt Jacobsen sitter i Idrettsmedisinsk etisk råd, som klart anbefaler Idrettstinget å beholde forbudet mot høydehus. Foto: Erik Berglund Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet); En av de forventede kampsakene på Idrettstinget i juni, vil være omkampen om forbudet mot høydehus som ble innført i norsk idrett i 2003.

Friidrettsforbundet og svømmeforbundet har sammen skiskytterforbundet levert et forslag der de ber Idrettstinget vurdere om forbudet mot bruk av de kunstige høydehusene skal oppheves.

Både Henrik Ingebrigtsen og Ole Einar Bjørdalen er blant de som har gått aktivt ut og bedt om en revurdering av den særegne norske ordningen med høydehus-forbud.

- Så vidt jeg vet så er Norge det eneste landet i verden hvor vi har en slik lov, så vi synes det blir litt for spesielt. Vi mener det burde være likt for alle. Men vi vil ha ikke oppheve forbudet helt, men begrense det til at eliteutøvere får bruke det, vi vil ikke at det skal være til fri bruk for alle, sier generalsekretær i Norges Friidrettsforbund, Kjetil Hildeskor til Dagbladet - og understreker at de støtter WADA i alt deres arbeid mot doping.

Idrettens omdømme På bakgrunn av forslaget fra de tre store særforbundene har idrettsstyret bedt Idrettsmedisink etisk råd - hvor blant andre Astrid Uhrenholdt Jacobsen sitter - vurdere om norsk idrett bør opprettholde forbudet mot bruk av høydehus - eller oppheve det. Rådets anbefaling er klar: Etisk medisinsk råd finner ingen tungtveiende grunner for å gjenåpne norske høydehus, men anbefaler i stedet for å fortsette å holde dem stengt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer