FORLENGER KARRIEREN: Skadene gjør at Astrid Uhrenholdt Jacobsen satser mye lenger på ski enn hva hun egentlig hadde planer om. Alle foto: Bjørn Langsem
FORLENGER KARRIEREN: Skadene gjør at Astrid Uhrenholdt Jacobsen satser mye lenger på ski enn hva hun egentlig hadde planer om. Alle foto: Bjørn LangsemVis mer

Astrid Uhrenholdt Jacobsen og toppidrett

Jacobsen: - Astmamedisin har blitt de nye brillene. Det er helt grusomt

Skadene forlenger karrieren. Idretten gjør henne bekymret. Astmasaken gjør henne opprørt. Astrid Uhrenholdt Jacobsen føler seg sløvere enn normalt uten studiene, men er klar for det som kan bli tidenes skidrama.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

BEITOSTØLEN (Dagbladet): Hun skulle bare gå på ski på toppnivå i et par år til da den daværende junioren viste seg å være bedre enn alle seniorene og jublet for VM-gull i Sapporo i 2007.

Når langrennssesongen når klimaks i VM i Lahti i slutten av februar, er nøyaktig ti år gått siden Astrid Uhrenholdt Jacobsen (29) ga norsk kvinnelangrenn akkurat den oppturen de trengte. Perioden mellom OL i Torino og OL i Vancouver var tøff for mange av skijentene.

Jacobsens motgang handlet om gjentatte skadeproblemer. Det har utvidet karrieren og holdt motivasjonen oppe i håp om å ta steget til toppen av seierspallen igjen.

- Jeg tror jeg hadde gitt meg hvis det ikke hadde vært for alle skadene jeg har hatt. Skadene gjorde meg motivert til å holde på lenger. Jeg fant en motivasjon i meg selv som jeg ikke hadde før, forteller Jacobsen til Dagbladet.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn