SKUFFET:  Anders Jacobsen kom til VM for å kjempe om medalje. I stedet ble han vraket. Innfelt bildet han la ut på Instagram i dag.
SKUFFET: Anders Jacobsen kom til VM for å kjempe om medalje. I stedet ble han vraket. Innfelt bildet han la ut på Instagram i dag.Vis mer

Jacobsens gåtefulle melding etter sjokk-vrakingen

La ut bilde på Instagram.

FALUN (Dagbladet): Anders Jacobsen var forbannet da han ble vraket til rennet i storbakken i VM. Da han fikk beskjeden i går kveld, nektet han å snakke med trener Alexander Stöckl.

I dag har Jacobsen lagt ut et bilde av seg selv på Instagram. Han sitter på en innendørs sykkel, og har skrevet følgende tekst til bildet:

«Feeling a bit like this bike looks», skriver han på engelsk.

Eller på norsk: «Føler meg litt som denne sykkelen ser ut.»

Det gir rom for tolkninger. Står verden stille? Går det rundt?

Forsakelser Jacobsen ønsker ikke å uttale seg til pressen om vrakingen. Han er skuffet - punktum!

Toppidrett handler om forsakelser for å oppnå drømmen om VM-gull. Bare spør familien til alle utøverne som deltar i Falun.

Da Dagbladet møtte Jacobsen i forbifarten i ettermiddag, kunne vi ikke dy oss:

- Hva mener du med teksten som ledsager Instagram-bildet?

- At jeg føler meg like utgått som denne sykkelen, sier han. Og trekker på smilebåndet.

Utladning Det har gått ett døgn siden trener Alexander Stöckl samlet hoppgutta i bakken. En etter en fikk de vite hvem som hopper torsdagens renn i stor bakke.

Anders Fannemel, Anders Bardal, Rune Velta og Johann Forfang. Og ingen Anders Jacobsen.

I et intervju med Dagbladets papiravis i dag forteller Jacobsen at han fikk en utladning etter seieren i Nyttårshopprennet. Etterpå har han aldri klart å oppnå ønskede resultater.

Men han føler at han er nære.

- Er du sikker på at du tar et år til?

- Nei, du kan aldri være sikker. Jeg kommer til å sette meg ned og evaluere sesongen grundig. Så får vi se hva som skjer, sa Jacobsen til Dagbladet i går.