- Jada, Anfield blir vanskelig, men vi er Real Madrid

Ronaldo advarer Liverpool.

IKKE SÅ BEKYMRET: I går kveld ble Cristiano Ronaldo kåret til Europas beste spiller forrige sesong. Han tror Liverpool får større problemer med Real Madrid i år enn forrige gang. Foto: REUTERS/Eric Gaillard / NTB Scanpix
IKKE SÅ BEKYMRET: I går kveld ble Cristiano Ronaldo kåret til Europas beste spiller forrige sesong. Han tror Liverpool får større problemer med Real Madrid i år enn forrige gang. Foto: REUTERS/Eric Gaillard / NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): Liverpool fikk i pose og sekk under Champions League-trekninga i går ettermiddag. Ikke bare var gruppa overkommelig, med sveitsiske Basel og bulgarske Ludgorets blant hinderne, men glamoureffekten i å trekke Real Madrid er i tillegg enorm.

For Real er viktig, også for selvfølelsen til klubben som har tørstet etter Champions League-spill siden de røk ut av gruppespillet i 2010.

- Real Madrid-kampen får oss til å føle at vi er tilbake der vi hører hjemme, på den største scenen med de store lagene, sier Liverpools administrerende direktør, Ian Ayre, til Daily Mail.

God statistikk
Når det gjelder akkurat Real Madrid har Liverpool en usedvanlig god statistikk i Europa også. I Champions League-sammenheng har de bare møtt hverandre to ganger, uten at Liverpool har sluppet inn mål.

I åttendedelsfinalen i 2008/09-sesongen vant Liverpool 1-0 på Santiago Bernabeu, mens de banket spanjolene med hele 4-0 på Anfield.

På toppen av det vant Liverpool også finalen i Serievinnercupen, forgjengeren til Champions League, med 1-0 i 1980/81-sesongen.

Den eneste gangen Real Madrid faktisk har slått Liverpool i en kamp av minimal betydning, er i finalen i privatturneringen Trofeo Santiago Bernabeu i 1989. Real Madrid slo også Liverpool i en treningskamp i forkant av 2002-sesongen.

- Annerledes nå
Men for Liverpool-fans som i fullt alvor mener de røde har et godt grep på Real Madrid, kunne Cristiano Ronaldo helle litt kaldt vann i årene på dem etter trekninga i går.

- Jeg vet at det er veldig vanskelig å spille i Liverpool, men vi er Real Madrid, sa Ronaldo ifølge Daily Mail.

Kampen på Anfield skal gå 22. oktober, mens Liverpool reiser til den spanske hovedstaden 4. november. Skal vi tro Ronaldo blir det i hvert fall ikke en repetisjon av 4-0 i år.

- Jeg var ikke i Real Madrid da, så det er annerledes nå. Hver kamp lever sitt eget liv. Liverpool er forandret siden den gangen også, så la oss heller se hvem som er best nå, sa Ronaldo.