- Jæ**a junior

Magne Hoseths tirade mot dommer Hagen ga marsjordre.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

BODØ (Dagbladet.no): Bodø/Glimt - Molde 2-2 (0-1)

Bodø/Glimt - Molde 2-2 (0-1)
4488 tilskuere

Mål: 0-1 Magne Hoseth (26), 1-1 Stig Johansen (51), 2-1 Johansen (54), 2-2 José Mota (73).

Dommer: Tom Harald Hagen, Grue.

Rødt kort: Magne Hoseth (to gule 57), Molde.

Gult kort: Runar Berg, Christian Berg, Thomas Rønning, Bodø/Glimt. Thomas Holm, Magne Hoseth, Molde.

Bodø/Glimt (4-3-3): Pavel Londak - Mounir Hamoud, Stian Theting, Per Verner Rønning, Willis Forko - Runar Berg, Christian Berg, Thomas Rønning - Jan-Derek Sørensen, Stig Johansen (Randall Brenes fra 76.), Trond Olsen.

Molde (4-4-2): Jan Kjell Larsen - Kristoffer Paulsen Vatshaug, Øyvind Gjerde, Vegard Forren, Knut Olav Rindarøy - Magne Hoseth, Thomas Holm, Daniel Berg Hestad, Mattias Moström (Toni Koskela fra 62.) - Pape Pate Diouf (José Mota fra 62.), Mame Biram Diouf (Rune Ertsås fra 77.).

(NTB)

Moldes Magne Hoseth maktet å prate på seg to gule kort i løpet av ti sekunder da 55 minutter var spilt av kveldens Tippeliga-kamp på Aspmyra. Etter kampen la Hoseth seg helt flat.

- Det var idiotisk av meg å kjefte på dommeren. Jeg var litt het i toppen, og sa noe jeg ikke burde ha sagt.

- Hva sa du til dommeren, da?

- Jeg sa vel noe sånt som «jævla junior» og «du kan ikke dømme som en junior i seniorfotball». Det burde jeg ikke ha sagt, og jeg ber om unnskyldning til hele Molde, sa Hoseth til Dagbladet.no etter kampslutt.

Umodent

Magne Hoseth må dermed stå over neste kamp hjemme mot sitt gamle lag, Vålerenga.

Molde-trener Kjell Jonevret var ikke særlig imponert over snakketøyet til sin slepne midtbaneelegant etter kampen.

- Det er umodent av Magne (Hoseth), rett og slett, sa Kjell Jonevret.
Som tross utvisningen fikk se at Molde kapret ett poeng i Bodø, etter et vakkert mål av innbytter Jose Mota, på et tidspunkt hvor hjemmelaget styrte kampen.

- Jeg er fornøyd med ett poeng, og med Mottas fulltreffer. Men jeg er ikke fornøyd med laget, selv om vi måtte spille med en mann mindre. Jeg trodde vi skulle løfte oss etter en svak første omgang, men framsto som veldig passive i andre omgang, sa Jonevret, som likevel innser at Molde er i framgang.

- Vi har ikke tapt på en stund, etter den dårlige sesongstarten. Men denne kampen var veldig svak spillemessig fra vår side. Derfor er jeg litt skuffet, sa Jonevret.

Molde best 

Det var to lag med motsatt formkurve som braket sammen i Bodø søndag kveld. Glimt hadde ikke vunnet siden 2.juni, da Lillestrøm ble nedsablet 1-0. Molde kom til Bodø med fersk selvtillit, etter å ha slått Ham Kam 2-0 hjemme på «Røkkeløkka.»

Bodø/Glimt åpnet best i første omgang, og skapte enkelte halvsjanser foran Jan Kjell Larsen i Moldes mål. Jan Derek Sørensen var sentral på Glimts høyreside, og kom flere ganger til innlegg.

Det var imidlertid Molde som skapte kampens første målsjanse etter 24 minutter. Pavel Londak feilberegnet et innlegg fra Mattias Mostrøm, men Mame Biram Diouf maktet ikke å heade ballen inn i det tomme målet.

Men headingen bar bud om det som skulle komme.

<b>JUBLET OG SÅ RØDT:</b> Magne Hoseth (hoppende t.v.) ble tiljublet av lagkameratene for sin 0-1 scoring, men klarte å pådra seg to gule kort på rappen i annenomgang, og måtte se resten av oppgjøret fra garderoben. Foto: Bjørn Erik Rygg Lunde/Scanpix
JUBLET OG SÅ RØDT: Magne Hoseth (hoppende t.v.) ble tiljublet av lagkameratene for sin 0-1 scoring, men klarte å pådra seg to gule kort på rappen i annenomgang, og måtte se resten av oppgjøret fra garderoben. Foto: Bjørn Erik Rygg Lunde/Scanpix Vis mer

To minutter senere fikk Molde frispark fra 25 meter. Venstrefoten til Magne Hoseth har krutt og presisjon, og Moldes midtbaneelegant plasserte ballen presist i keeperhjørnet bak en forfjamset og kanskje noe passiv Pavel Londak i Glimts mål.

Dermed var romsdalingene på god vei til nok en borteseier.

Hjemmelaget Bodø/Glimt fikk lite til offensivt, og lite av det som har kjennetegnet vårsesongens Glimt var synlig på Aspmyra i kampens første 45 minutter.

Lynvingen Trond Olsen ble effektivt temmet av eks-lagkamerat Kristoffer Paulsen Vatshaug, og Moldes stoppere hadde få problemer med vikarspiss Stig Johansen, som måtte steppe inn i Thiago Martins skadefravær.

Det hele ebbet ut i en fortjent 1-0-ledelse til gjestene fra Molde, som skapte det meste av farligheter ute på det grønne kunstgresset.

2xJohansen 

Var Glimt dårlige mot slutten av første omgang, var de desto hvassere i innledningen av den andre. Stig Johansen var knapt nær ballen de første førtifem, men fikk uttelling på første touch i den andre. Trond Olsen kom på et sjeldent raid langs venstresiden, og fikk lagt inn i feltet. På bakerste stolpe kom Stig Johansen i stor fart, og fikk sklidd ballen i mål.

Dermed var man like langt.

Så - et par minutter senere - var Johansen på rett sted til rett tid igjen. Etter mye klabb og babb fikk lofotingen ballen foran Jan Kjell Larsen i Moldes mål. Igjen tok Stig Johansen vare på sjansen, og satte ballen iskaldt i nettaket. 2-1.

- Det er viktig å være kontant når man først får sjansen fra start igjen, sa Stig Johansen selv om sine avslutterferdigheter etter kampen.

Veteranspissen på 36 var fornøyd med å komme på scoringslista i en Tippeliga-kamp igjen. Det er nemlig en stund siden sist lofotingen sist fant nettmaskene i vår øverste situasjon.

- Jeg husker ikke når det sist skjedde, det måtte vel ha vært i 2005 en gang, sa Stig Johansen.

Som naturlig nok var mer enn fornøyd med egen innsats etter to mål i «comebacket» på spissplass. Men overrasket over nettsus var Johansen ikke.

- Jeg visste at jeg kom til å score mål igjen, så det var ingen overraskelse, egentlig. Men det var kanskje litt uventet at jeg skulle score to i dag, gliste en fornøyd Stig Johansen etter kampen.

- Dommeren gjorde feil 

De første ti minuttene av andre omgang bød på mer action enn den første til sammen. Magne Hoseth, som var toneangivende for bortelaget før pause, maktet det kunststykket å prate på seg to gule kort i løpet av kun ti sekunder etter drøyt 55 minutter.

Dommer Tom Harald Hagen viste Moldes nummer 10 liten nåde, og sendte Hoseth rett i dusjen.

Bakgrunnen for Hoseths verbale sleivspark var en straffesituasjon som gikk i hjemmelagets favør. Etter kampslutt insisterte Hoseth på at dommeren gjorde feil.

- Vi skulle hatt straffe, og dommeren gjorde feil. Glimt-spilleren sa jo der og da at han var heldig som ikke fikk straffe mot seg, og det var jo en grunn til at jeg reagerte som jeg gjorde, sa Hoseth til Dagbladet.no etter kampen.

Dermed måtte Molde jage utlikning med én mann i manko resten av kampen.

Molde-trener Kjell Jonevret gjorde umiddelbart rokeringer på laget, og satte innpå en målkåt Jose Mota for Pape Pate Diouf.

Det var ingen dum idé, skulle det vise seg.

For Mota viste seg tilliten verdig etter 72 minutter, da han på vakkert vis skrudde ballen i krysset fra 20 meter. Dermed var lagene like langt - igjen.

Begge lagene hadde gode muligheter til å stikke av med seieren, og spesielt Bodø/Glimt trykket på mot slutten for å sette den avgjørende scoringen. Men et Molde-lag med kun ti spillere maktet å holde unna, slik at det hele ebbet ut i poengdeling og 2-2 på Aspmyra i kveld.

Glimttrener Kåre Ingebrigtsen var ikke fornøyd med bare ett poeng mot Molde etter kampslutt.

- Jeg er skuffet. Vi presterte ikke godt nok, spesielt i 1.omgang. Vi lar Molde styre tempoet, og blir for upresise når vi selv har ballen. Vi burde ha vunnet med flere mål, men det er klart, det er jo et fantastisk mål de får mot slutten der, sa Ingebrigtsen til Dagbladet.no etter kampen.

Dermed skiller det fortsatt fire poeng mellom lagene. Bodø/Glimt ligger på sjuende plass med 19 poeng, mens romsdalingene fra Molde beholder sin 11.plass på tabellen med 15 poeng.

TOMÅLSSCORER: Stig Johansen (med ryggen til) gjorde comeback som spiss og leverte varene med to scoringer. Her gratuleres han av lagkameratene Mounir Hamoud (t.h.)og Jan Derek Sørensen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer