Eliteserien:

- Jævla gris

Dommeren kom virkelig i fokus under søndagens kamp mellom Viking og Vålerenga. Det var spesielt en hendelse som vekket oppmerksomhet.

KLIKKET: Dag Eilev Fagermo raste mot Veton Berisha etter denne taklingen. Video: Fotball Media / Discovery+. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
  • Viking - Vålerenga 4-1 (1-1)

Det ble en intens kamp mellom Viking og Vålerenga på SR-Bank Arena søndag kveld. Hjemmelaget vant til slutt 4-1, men det var en spesiell hendelse som vekket stor frustrasjon i Vålerenga-leiren.

Veton Berisha kom for seint inn i en duell med VIF-keeper, Kristoffer Klaesson, like før pause. Han ble tildelt gult kort.

Dette skapte reaksjoner hos Vålerenga-sjef, Dag-Eilev Fagermo.

- Gult kort?! Latterlig! Jævla gris, runget det ut fra Fagermo etter taklingen til Berisha.

Veton Berisha var en del av flere avgjørende involveringer, og noterte seg også for to scoringer. Samúel Fridjónsson ble matchvinner med et utsøkt skudd fra kanten av sekstenmeteren.

Intens duell

Kampen startet i et høyt tempo, uten at noen av lagene maktet å sette ballen i mål.

Men etter 35. spilte minutter kom scoringen. Formspiller, Aron Dønnum, slo et perfekt frispark inn i boks og Henrik Udahl posisjonerte seg godt og stanget inn 1-0 for Fagermos menn.

Kampen fortsatte i et høyt tempo etter scoringen, uten at noen av lagene kom til de helt store sjansene.

Men like før pause kom utlikningen.

Zlatko Tripic løftet inn ballen i boksen til Vålerenga, men Vålerenga-keeper, Kristoffer Klaesson, somler når han skal bokse ballen ut. Dermed kunne Veton Berisha enkelt sette inn 1-1 til pause.

PREGET: Det var en preget Åge Hareide som fortalte om det siste døgnet sitt, etter Christian Eriksen sin hjertestans lørdag. Video fra Discovery + og Eurosport Norge. Vis mer

Målkalas

Den andre omgangen startet i samme tempo som den første, med to lag som ønsket å angripe.

57. minutter var spilt når Joe Bell spilte Berisha gjennom på flott vis. Spissen når ballen foran keeper Klaesson, og blir deretter lagt i bakken. Berisha satte straffen selv og førte siddisene i ledelsen, 2-1.

Intensiteten fortsatte å være høy etter hjemmelagets scoring, og ti minutter etter scoringen er Viking nære på å øke til 3-1. Kevin Kabran får en fin pasning fra Berisha, men avslutning ble blokkert.

Viking fortsatte med intenst presspill, og femten minutter før slutt kom nok en scoring.

Berisha ble spilt fri på høyresiden, før han la ballen inn i boksen. Der står Fridjonsson godt plassert, og curler ballen elegant i mål fra utsida av sekstenmeteren.

Viking ga seg ikke der.

Ved ordinær tid trerr De Lanley gjennom Berisha i bakrom. Spissen stormer mot dødlinja før han slår ballen hardt inn foran mål. Der venter innbytter Pattynama, som setter ballen enkelt i mål med sin første berøring.

Med det tar Viking sin fjerde seier for sesongen, og klatrer opp på en femte plass på tabellen.

Omdiskutert kort

Duellen mellom Berisha og Klaesson rett før pause i den første omgangen skapte flere reaksjoner.

Det mange nok vil diskutere i etterkant er om det skulle vært en annen farge på kortet.

I pausen uttalte Berisha seg om hendelsen til Eurosport:

- Det var 50-50, men jeg måtte gamble for at ballen skulle treffe meg og gå i mål, men jeg tar det gule kort, sa Viking-spissen.

Vålerenga-trener, Dag-Eilev Fagermo, var tydelig frustrert etter taklingen til Berisha. Etter kampen uttalte han seg mer om duellen:

- Jeg synes den er skummel. Så stor fart inn på en keeper som har kontroll på ballen. Det er en livsfarlig situasjon, sa han til Eurosport.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer