-  Jævla idiot

For åpen scene skjelte Sveriges mest profilerte sprintløper Thobias Fredriksson ut norske Stig Rune Kveen. Meråker-gutten ble kalt idiot.

DRAMMEN (Dagbladet): Etter kvartfinalen i verdenscupstevnet i går tente det svenske sprintesset Thobias Fredriksson på alle pluggene. I målområdet foran pressefolk, tilskuere og funksjonærer hudflettet svensken den norske langrennsløperen.

-  Din jævla idiot. Hva faen er det du driver med? Dette er skitävling, og ikke noe annet. Da skal du faen meg ikke drive med dette, brølte svensken til den 24-årige nordmannen.

-  Usportslig

Fredriksson mener nordmannen forsøkte å hindre ham ved å hekte i staven. Da Dagbladet snakket med ham i skitunnelen etter løpet, var adrenalinet sunket litt. Men sprintverdensmesteren fra 2003, bronsevinner fra årets ski-VM, sto likevel fast på kritikken.

-  Det var usportslig gjort. Slik oppførsel har ikke noe med idrett å gjøre, mener Fredriksson.

Kveen ble riktignok disket på grunn av skøytetakene han tok i den klassiske sprinten, og ikke for å ha vært borti staven til Fredriksson. Men for den uerfarne gutten i et verdenscupstevne ble de harde ordene fra den profilerte svensken tunge å fordøye. Han mener svensken gikk langt over streken.

-  Jeg liker dårlig å bli kalt idiot. Jeg er ikke noen idiot, sier Kveen.

-  Veldig irritert

Episoden er bare en av de mange i sprintlangrenn. Det er høyt tempo og mye adrenalin.

Fredriksson innrømmer at han ble revet med, og ble veldig forbannet:

-  Mulig jeg sa noe som ikke passet seg. Jeg ble veldig irritert, og hele kroppen min var full av adrenalin. Det var tett, og vi hadde kroppskontakt. Staven kom der den ikke hørte hjemme, sier Fredriksson.

-  Vil si unnskyld

Han fikk likevel fram smilet da Dagbladet spurte hva han synes om arrangementet i Drammen.

-  Dette er jo bedre enn Düsseldorf. Fantastisk flott. Et av de beste arrangementene jeg har vært med på, sier Fredriksson, som måtte ta til takke med femteplass etter seier i b-finalen. Og til slutt lovte han å be Stig Rune Kveen om unnskyldning.

-  Jeg skal prate med ham i rolige omgivelser, sier Fredriksson.

-  Godt å høre. Håper ikke han er sur på meg lenge, sier Kveen.

KRANGLET: Her gir det svenske sprintesset Thobias Fredriksson verbal juling til Meråker-gutten Stig Rune Kveen.