CL-kvalik:

- Jævla irriterende

Bodø/Glimt fikk seg en real kalddusj i første omgang mot Legia Warszawa onsdag kveld, og maktet aldri å komme tilbake i kampen.

TØFT: Bodø/Glimt fikk det tøft mot det polske topplaget Legia Warszawa onsdag kveld. FOTO: NTB
TØFT: Bodø/Glimt fikk det tøft mot det polske topplaget Legia Warszawa onsdag kveld. FOTO: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
  • Bodø/Glimt - Legia Warszawa 2-3 (1-2)

Bodø/Glimt tok onsdag kveld imot det polske topplaget Legia Warszawa til første kvalifiseringsrunde til 21/22 utgaven av Champions League.

Glimt måtte klare seg uten deres vanligvis faste kantspillere, Ola Solbakken og Sondre Sørli, som begge er ute med skader.

Det ble for tøft for Kjetil Knutsen og hans menn onsdag kveld. Nordlendingene reduserte ved to anledninger, men det endte med tap for de regjerende seriemesterne.

- Vi slipper inn drittmål og det er jævla irriterende, sa Erik Botheim etter kampslutt.

Tidlig kalddusj

Legia Warszawa gikk virkelig hardt ut fra startblokkene, og det tok ikke lang tid før første nettkjenning var et faktum på Aspmyra.

Nærmere bestemt før to minutter var spilt.

DRAMA: Det ble et heftig straffedrama da Italia sendte Spania ut av fotball-EM. Slik så det ut i Italia. Vis mer

Et godt slått innlegg fra høyre endte opp hos brasilianeren Luquinhas som sendte gjestene i føringen på bakre stolpe. En fryktelig tung start for de regjerende seriemesterne.

Etter scoringen tok Glimt over banespillet, men slet med å komme til de helt store sjansene. Mens bortelaget fortsatte å satse på kontringer, og kom til to gode muligheter, men Glimt-keeper Haikin reddet mesterlig ved to anledninger.

Kampen fortsatte i et høyt tempo uten at noen av lagene fikk hull på byllen. Etter 40. minutter økte derimot bortelaget ledelsen. Mladenovic svingte inn en corner og ballen endte til slutt opp hos Mahir Emreli, som satte inn 0-2 for Legia.

Men så kom reduseringen.

HÅP: Erik Botheim stanget inn reduseringen for Glimt og tente håpet for nordlendingene. FOTO: NTB
HÅP: Erik Botheim stanget inn reduseringen for Glimt og tente håpet for nordlendingene. FOTO: NTB Vis mer

Sampsted ble spilt flott opp på høyresiden og svingte inn et strålende innlegg i Legias felt. Der sto Botheim alene og stanget inn reduseringen for hjemmelaget.

Fyr fra start

Den andre omgangen startet med et skikkelig Glimt-trykk. Både Vetlesen og brasilianske Pernambuco kom til store sjanser før fem minutter var gått, men uten uttelling.

- Jeg er sikker på at det blir flere mål i denne kampen her, sa Kjetil Rekdal i VGs studio i pausen.

Mens fotballekspert Joacim Jonsson fortsatte:

- De må ikke bli naive i den andre omgangen, for da vil Legia straffe dem.

Det skulle vise seg å stemme. Emreli ble spilt alene gjennom med Haikin etter 60. minutter og satte inn 1-3 til bortelaget.

Etter scoringen slet Glimt med å skape noe på polakkene, men ti minutter før slutt kom nok en redusering. Morten Konradsen slo inn i feltet og Pernambuco stanget inn 2-3 og redusering for hjemmelaget.

REDUSERING: Brasilianske Pernambuco sørget for nok en redusering, men det holdt ikke helt inn. FOTO: NTB
REDUSERING: Brasilianske Pernambuco sørget for nok en redusering, men det holdt ikke helt inn. FOTO: NTB Vis mer

Minutter etter reduseringen skjedde det som ikke skulle skje. Morten Konradsen fikk sitt andre gule kort og ble sendt i dusjen.

Det var også det siste som skjedde og kampen endte 3-2 i favør bortelaget.

Returoppgjøret spilles i Polen neste onsdag kl. 20.00. Hvis Glimt går videre til den andre kvalifiseringsrunden, venter vinneren av Flora Tallinn og Hibernians.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer