Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Jævlig trist

HAGFORS (Dagbladet.no): Petter Solberg var på vei mot toppen i VM-rallyet i Sverige da bilen streiket i dag. Da hjalp det bare litt med norsk grillfest i skogen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Dette er utrolig synd, jeg kunne tatt mange plasser i dag, sier Petter Solberg til Dagbladet.no når han endelig er tilbake i varmen på Subaru-depoet.

De siste tre timene har Solberg tilbrakt midt inne i Värmlandsskogen, så godt gjemt at ikke engang arrangørenes helikopter klarte å fly ham ut.

De norske fansen lette bedre og fant ham. De ga Spydeberg-føreren både selskap, varme og mat mens han grublet over hvorfor motoren bare stoppet 20 km ut på dagens første fartsprøve.

- Vi sto og frøs der inne. Så kom nordmennene og fyrte opp en grill med pølser. Der røyk dietten, jeg spiste tre gitt, flirer Solberg.

Raskere enn McRae

Han er likevel fortsatt trist, oppgitt og irritert. Spesielt fordi han skulle kjøre seg opp fra sjetteplassen, og konkurrere med Colin McRae om en pallplass i ettermiddag og i morgen.

- Jeg kjørte fortere enn Colin den første delen. Og i går var jeg raskere enn ham på den samme siste delen. Men hva kan jeg gjøre?, spør Solberg.

Han vet ikke hva som gikk skeis da motoren plutselig mistet all oljen og streiket. Men han er sikker på at hvis bilen hadde holdt, ville han snust på en plass blant de tre beste allerede i dag.

- Det driter jeg egentlig i nå, det hjelper ingenting. Men jeg har fin rytme om dagen, jeg hadde ikke et eneste problem før dette. Men sånn er rally, sier Solberg.

- I dag kommer ingen av Subaru-bilene i mål. Neste gang er det kanskje Peugeot som ryker ut med sine biler, og vi er nummer en og nummer to.

Ny motor på Korsika

Neste løp er Rally Corsica om fem uker. I dag skal Solberg først hente sønnen Oliver og tilbringe litt tid med han og fruen Pernilla Walfridsson. Deretter handler alt om Korsika og nye uker med testing.

- Vi får ny motor og nye dekk innen da, så vi får bare prøve å tenke positivt, sier Solberg som helst ikke vil fortelle hva han sa inne i bilen da problemene oppsto.

- Vi kjørte i 200 km/t i timen da jeg merket det. Da ble det mange fyord, det ble mye pip-pip-pip.

<B>GRILLFEST: Den norske fansen trøstet Petter Solberg med grilling i skogen, men det fikk ham ikke til å glemme det begredelige motortrøbbelet.
Hele Norges coronakart