INGEN MESSIAS: Han har ingen hjelp fra oven og vil heller ikke gi inntrykk av det. Kjell Jonevret er klar for å bryte nye barrierer med Molde. Uten å blande inn ovetro.     Foto: Erik Hattrem/Dagbladet
INGEN MESSIAS: Han har ingen hjelp fra oven og vil heller ikke gi inntrykk av det. Kjell Jonevret er klar for å bryte nye barrierer med Molde. Uten å blande inn ovetro. Foto: Erik Hattrem/DagbladetVis mer

- Jag är inte Jesus

Når møringene påstår at Kjell Jonevret er en frelser, rister han på hodet og ler.

||| MOLDE (Dagbladet): Aviser og fjernsynsstasjoner har lagt frem sine spådommer. De har alle tro på at Kjell Jonevret nok en gang skal ta Molde helt opp i toppsjiktet av tippeligaen.

Hjemmepublikumet har ikke favnet så tett om en Molde-trener siden Åge Hareides dager. Men noe snakk om at han kom inn som en frelser og løftet laget fra ruinene etter Arild Stavrum og førstedivisjon, vil han ikke høre snakk om.

- Se bare hvor mange som fremdeles spiller på dette laget, som også spilte med oss i førstedivisjon, poengterer han.

Jonevret har ikke frelst noen som helst. Ikke føler han noe prestasjonspress heller.

- Det er ikke noe press. Dette er gøy. Hele klubben har jobbet for denne anerkjennelsen. Motstanderlagene har begynt å prate om hvor vanskelige vi er å møte på banen. Vi fikk kanskje litt dårlig betalt på spillerbørsene første året etter opprykket. Men nå snakkes det om Molde igjen som et topplag. Det er ekstra gøy at hjemmepublikummet får tilbake for sin støtte i tyngre stunder, forteller en svært så ivrig Jonevret til Dagbladet.no

Bodd med fienden
Fra egen munn fremstiller Kjell Jonevret deler av sesongoppkjøringen som om han har "bodd og spist" med Rosenborg. Han har sett dem i totalt åtte kamper i oppkjøringen.

De nye lagene som kom opp fra førstedivisjon, har han ennå ikke sett spille.

- Jeg har konsentrert meg om å se de lagene vi møter først. Vi har fem kamper å spille før vi møter noen som er nyopprykket. Derfor får vi god tid til å se dem spille på dette nivået, forklarer han.

Folkeskikk er et krav
Han tror at det blir tøft og jevnt i toppen av årets tabell. Faktisk jevnere enn noen gang.

- Det har vært ganske bra at klubber som Brann har hatt dårlig økonomi. Dårlig med penger har tvunget klubber til å satse på kontinuitet, hevder han.

Kjell Jonevret liker ikke å bli fremstilt som en ensom frelser av Molde. Han ønsker heller å vise mer respekt for de frivillige rundt klubben som har lagt forholdene til rette. Foto: Erik Hattrem/Dagbladet
Kjell Jonevret liker ikke å bli fremstilt som en ensom frelser av Molde. Han ønsker heller å vise mer respekt for de frivillige rundt klubben som har lagt forholdene til rette. Foto: Erik Hattrem/Dagbladet Vis mer

Men når samtalen penser inn på faktorene som har løftet Molde opp fra glemselens dal, blir han ivrig. Jonevret vil være tydelig på at æren må spres lang bredere enn den er gjort til nå.

- Tenk deg de folkene som sitter med ryggen til gressmatta under kamp for å følge med publikums sikkerhet. De får ikke sett noe av kampen. I slike tilfeller snakker vi om sterk motivasjon og interesse. Det er kanskje 500 personer som stiller opp frivillig hver gang vi spiller kamp. Det skulle bare mangle at vi tar vare på dem og viser dem respekt. Det er jo de som legger til rette for at vi kan være den klubben vi er, gløder svensken.

Sin egen rolle vil han tone litt ned. Han er bare seg selv - med små modifikasjoner.

- Jeg har ikke jobbet slik jeg gjør her i alle klubbene jeg har vært. Jeg må tilpasse metodene mine. Men jeg har alltid ønsket å bidra, gi av meg selv og være tilgjengelig for media. Hadde jeg vært journalist, skulle det blitt litt sirkus om du ikke ville stille til intervju hos meg, sier han og lar det gutteaktige smilet ta opp en stor del av ansiktet.

Lover noen overraskelser
Det var med en blanding av glede og tristhet Jonevret så Mame Biram Diouf pakke snippvesken og reise til en sur og kald øy i Nordsjøen. Jonevret tror erstatteren, Djiby Fall, vil fremstå som en helt annen spiss enn Diouf.

- Han kan ikke stemples som noen erstatter for Mame. I Djiby har vi en avslutter og toppscorer. Mame var mye bedre i det defensive arbeidet enn Fall. Men Fall trenger nok ikke seks-sju muligheter for å score, slik Mame til tider trengte.

Det er ikke bare Djiby Falls teknikk og scoringsteft Jonevret tror vil komme som et nytt og gledelig tilskudd for Moldes del i årets tippeliga.

- Jeg kan love deg at et par av de andre nykommerne vil overraske positivt, avslutter han.

Hverken Kjell eller Djiby frykter at det blir noen "fallhøyde" å oppleve når Mame Biram Diouf skal erstattes i angrep. Foto:Erik Hattrem/Dagbladet
Hverken Kjell eller Djiby frykter at det blir noen "fallhøyde" å oppleve når Mame Biram Diouf skal erstattes i angrep. Foto:Erik Hattrem/Dagbladet Vis mer