Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Jager 1000 mål!

GYVR (Dagbladet): Danmark-Norge 23-24. Kjersti Grini (30) kom rett fra to uker i sykesenga og ble matchvinner for Norge mot erkerivalen Danmark. I Italia-VM blir hun første nordmann som når den magiske grensa på 1000 landslagsmål.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tross i at Kjersti Grini spilte under halvparten av begge omgangene - etter ordre fra klubblegen i Ikast - ble Grini toppscorer med fire mål.

Totalt er hun nå oppe i 967 mål på sine 195 landskamper. Et snitt på smått utrolige fem i hver eneste landskamp - en statistikk som forteller hvor viktig kapteinen fra Hadeland blir i et VM-lag med mange ferske fjes.

At seieren i den jevne kampen mot Danmark til slutt havnet på norske hender, kan Marit Breivik takke Kjersti Grini for, som var direkte involvert i de seks siste norske scoringene.

At den siste og avgjørende scoringa kom fra Grinis hånd var langt fra tilfeldig.

Ingen forventninger

Med Italia-VM går hun inn i sitt niende mesterskap for Norge og har lang erfaring i å avgjøre kamper. I går gjorde hun det attpåtil nesten uten å ha pust igjen også.

- Etter to uker i senga hadde jeg ingen forventninger til denne kampen. Jeg kunne ha driti meg skikkelig ut, men får istedet være med på å avgjøre kampen. Det er kjempedeilig, og selv om jeg også gjorde mye rart, så stiger selvtilliten etter dette. Jeg har jo ikke uendelig med selvtillit, jeg heller, smiler Kjersti Grini.

Med seriekamp i beina fra dagen i forveien, og en lang reise i går, ble det aldri noen stor norsk oppvisning, men likevel nok til at Norge går inn i VM uten å ha tapt for Danmark på sju kamper.

Tre bak Kjendalen

Nå ligger Grini tre mål bak «norgesrekorden» til Roger Kjendalen, som scoret 970 mål på sine 254 landskamper.

Allerede i dagens finale mot Ungarn - i turneringen som markerer tiårsjubileumet til det europeiske håndballforbundet - detroniserer hun trolig Kjendalen fra tronen.

I VM runder hun utrolige tusen landslagsmål.

- Det blir gøy om jeg klarer det tallet. Men moren min blir nok enda mer stolt enn meg, selv om det sikkert vil bety mye for meg også når jeg en gang oppsummerer karrieren, smiler Kjersti Grini.

- Av alle målene, er det en scoring du husker spesielt godt?

- Ja, da jeg utliknet til 26- 26 på straffe mot Romania to sekunder før slutt i den siste gruppekampen i EM i Danmark i 1996. Om jeg ikke hadde scoret der, ville vi spilt om niende plass eller noe sånt. Etter kampen fikk jeg et skikkelig skikkelig kick. Begynte å skjelve og gråte og le om hverandre, smiler Kjersti Grini.

Utrolig drive


Måljegeren debuterte på landslaget allerede som 17-åring 11. november 1987.

Men først da Marit Breivik tok over som landslagstrener etter Sven Tore Jacobsen i 1994, ble hun et sikkert stikk på landslaget.

- Kjersti har en utrolig drive på mål og scorer fra alle mulige posisjoner. Dessuten har hun en avslutterteknikk som skiller seg ut i Norge. De nærmeste jeg kan sammenlikne med henne er Ingrid Steen og Cathrine Svendsen, sier Marit Breivik til Dagbladet.

SÅ DET GRINER: Kjersti Grini dunket inn fire mål mot Danmark i går.Foto: ARNT E. FOLVIK
Hele Norges coronakart