- Jager det store gjennombruddet

- Duell med Sven Hannawald? Det er helt greit, sier Roar Ljøkelsøy (26) etter gårsdagens kvalifiseringsseier i Schattenbergbakken.

OBERSTDORF (Dagbladet): I stedet for å være nervøs, gleder Ljøkelsøy han seg til dagens store duell med mannen som vant samtlige fire hoppukerenn sist vinter og ble historisk.

Vinterens hoppuke er Ljøkelsøys tiende. Fortsatt står han uten verdenscupseier.

- Målet er å vinne

- Jeg jakter fortsatt på det store gjennombruddet. Målet er å vinne et verdenscuprenn. Jeg vil også gjerne på pallen i hoppuka, sier Ljøkelsøy til Dagbladet etter å ha hoppet lengst i kvalifiseringen (113,5 meter), og slått Janne Ahonen og Martin Schmitt på andreplass med 3,3 poeng.

- Hoppet var bra ut fra forholdene, men langt fra perfekt. Forskjellen fra tidligere i vinter var at jeg greide å fly skikkelig. Det er jo også det vi trener for, sier Ljøkelsøy foran dagens knockoutrenn.

Denne spennende hoppsøndagen forventer han å gjøre to gode hopp.

- Jeg tenker ikke på resultat, bare på å gjøre tingene riktig. Da kan alt skje. Jeg er i hvert fall mye nærmere en seier nå enn jeg har vært på mange år, sier Roar Ljøkelsøy.

I hoppuka har han aldri vært bedre enn tiendemann. Det var også sammenlagtplasseringen det første året han deltok i verdens tøffeste hoppkonkurranse.

- Målet nå er å bli blant de ti beste i alle fire rennene. Starten i går lover i hvert fall det beste, sier Ljøkelsøy.

To andreplasser

Han har vært på landslaget siden han var 16 år, og har to andreplasser som besteinnsats i verdenscupen (Zapporo og Planica). Sist Ljøkelsøy var på pallen i v-cupen, var i Willingen i februar 97. Da ble han nummer tre.

- Mye av framgangen i vinter skyldes trenerne. Både teknikken og spensten er blitt bedre. Nå står vi på for å holde oss i toppen, sier landslagsveteran Roar Ljøkelsøy til Dagbladet.

Sju nordmenn er kvalifisert for dagens renn. Tommy Ingebrigtsen hoppet for dårlig og må være tilskuer i Schattenbergbakken.

- Sju nordmenn til start er godkjent, selv om vi hadde håpet å få med alle åtte. Mest gøy i går var at Roar Ljøkelsøy hoppet opp mot sitt beste og vant kvalifiseringen. Det skaper forventninger, sier sportssjef Jan-Erik Aalbu.

DET LENGSTE HOPPET: Her hopper Roar Ljøkelsøy 113,5 meter, lengst i går. Martin Schmitts bakkerekord fra 1999 er 19,5 meter lenger, men ble satt under helt andre forhold.