Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Jager nytt gull

BEAVER CREEK (Dagbladet): - Jeg føler jeg har gjort jobben min riktig. Jeg har forsaket en del og fått mange smeller i løpet av karrieren. Derfor synes jeg super-G-gullet var fortjent, sier en friskmeldt Lasse Kjus til Dagbladet. I dag kjører han for et nytt gull.

Oppladningen til kveldens VM-utfor har ikke vært optimal for Lasse, med sår hals og kjæresterykter i media. Og i går ble den siste og viktige treningsomgangen avlyst på grunn av vind og tåke.

Men Lasse har fått nyttig medisin av lege Ola Rønsen:

- Doktoren har gitt meg Kjell Aukrust-bøkene om Simen, Bonden og bror min. De har gitt meg perfekt avkopling de siste dagene, sier Lasse.
Humormedisinen har tydeligvis virket. For den såre halsen du har lest og hørt om de siste dagene, kan du bare glemme.

- Jeg er mye bedre nå. Dere kan friskmelde meg, sier Kjus til Dagbladet.

Det betyr at han stiller i startbua uten handikap i kveld.

Stor sjøltillit

- Helsa er bra og utstyret er topp. Hvis jeg ikke lykkes i utforkonkurransen, har jeg bare meg sjøl å skylde på. Jeg er i stand til å yte maks, så får vi se om det er godt nok mot konkurrentene.

Akkurat det ikke landslagssjef Martin Osswald i tvil om.

- Lasse er best, sier «Ossi».

Og legger lista på aller øverste nivå for vinterens utforkonge.

Osswald er heller ikke bekymret for at Lasse bare har fått én gjennomkjøring i Birds of Pray-løypa i Beaver Creek. Og Kjus er enig.

- Det hadde selvsagt vært en fordel med to gjennomkjøringer. Men det spiller ikke så stor rolle. Jeg tror jeg vet den raskeste veien ned uansett, sier Lasse.

- Det vitner om stor sjøltillit?

- Det er en blanding av sjøltillit og kunnskap. Etter mange år som alpinist har jeg lært hvordan jeg skal kjøre.

Denne vinteren har vært en sammenhengende opptur for Lasse Kjus. Han leder verdenscupen sammenlagt, og tirsdag innfridde han forventningene og tok VM-gull i første forsøk.

Vurderte å gi seg

- Det betyr mye for meg at jeg lykkes ofte. Det er for lite med ett godt resultat i året. Og jeg jobber mye med å lykkes når det virkelig gjelder. Derfor var gullet i super-G en voldsom tilfredsstillelse, sier Lasse.

- Har du noen gang vurdert å legge opp?

- Ja, flere ganger.

- Men ikke denne vinteren?

- Nei, så lenge jeg er sterk og oppegående, er det bare å kjøre på. Jeg er endelig på vei tilbake igjen etter to kjedelige år.

Privatlivet

Torsdag fikk oppturen en ørliten knekk da VG brettet ut Lasses angivelige forhold til det svenske alpinlandslagets fysioterapeut. Det gjorde Kjus kraftig forbannet.

- Det er greit at pressen skriver om noe av privatlivet mitt. Men når det som står er usant og jeg ikke får muligheten til å kommentere det, blir jeg sint. Da jeg var sammen med Vibeke, hadde jeg ingen ting i mot å bli fotografert sammen med henne - fordi vi var kjærester. Det er en stor forskjell.

- Har skriveriene ødelagt forberedelsene til utforen?

- Nei, jeg fikk ut dritten på torsdag, sier Lasse.

Og ser for seg dette livet etter alpinkarrieren:

- Da skal jeg være hjemme hele dagen med barna mine, mens kona er på jobb.

Gliser ungkaren Lasse Kjus.

<B>SMILER IGJEN: </B> - Når det som står er usant og jeg ikke får anledning til å kommentere det, blir jeg sint, sier Lasse, som har lest Aukrust-bøker på senga for å komme i humør igjen.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media