Jager OL-gull med sprit og plastposer: - Vi er ikke bekymret

Roerne Strandli og Brun er ett av Norges største medaljehåp.

NORGES HÅP: Roerne Kristoffer Brun (t.v) og Are Strandli er ett av Norges største medaljehåp i Rio. Dagbladet måtte duoen på vertshuset Mango Tree i Rio.
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
NORGES HÅP: Roerne Kristoffer Brun (t.v) og Are Strandli er ett av Norges største medaljehåp i Rio. Dagbladet måtte duoen på vertshuset Mango Tree i Rio. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

RIO DE JANEIRO (Dagbladet): Roerne Are Strandli (27) og Kristoffer Brun (28) er ett av Norges aller største medaljehåp i lettvekt dobbeltsculler.

- Vi ser på oss selv som utfordrere til gullet, sier Strandli til Dagbladet.

Dagbladet møter roerne et steinkast unna stranda Ipanema i storbyen. Det er 25 grader og brasiliansk vinter - og på grensa til karneval-stemning i gatene, selv om det ikke er februar.

Den norske duoen er blitt en garantist for topplasseringer de siste åra. I hver eneste internasjonale regatta siden 2013, har Strandli og Brun stått på pallen.

- Det kribler i kroppen. Det gjør det alltid før første løp, sier Brun før søndagens forsøksheat som starter klokka 16.20 norsk tid.

Sprit og plastposer

Før Rio-OL har det vært massivt fokus på vannkvaliteten i byen med 6,4 millioner innbyggere. Bakterinivået er blitt slaktet av eksperter. De norske OL-håpene sier til Dagbladet at de ikke frykter for helsa, men at de tar ekstra forholdsregler.

- Alt vi har fått høre er at vannkvaliteten er like god som hjemme i Norge. Vi vasker hendene i sprit, vasker båten godt og har drikkeflasker i plastposer mens vi trener. Vi skal være forsiktige, men dette er ikke noe vi går rundt og tenkter på, sier Strandli.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer