Jager sin første US Open-seier etter fem andreplasser

Mickelson håper på den perfekte bursdagspresangen.

GÅR FOR GULL: Phil Mickelson har hele fem annenplasser fra US Open tidligere. Nå håper han å gå til topps for første gang. Foto: AFP PHOTO / Brendan SMIALOWSKI / NTB scanpix
GÅR FOR GULL: Phil Mickelson har hele fem annenplasser fra US Open tidligere. Nå håper han å gå til topps for første gang. Foto: AFP PHOTO / Brendan SMIALOWSKI / NTB scanpixVis mer

Phil Mickelson har en gyllen sjanse til endelig å gå til topps i US Open i golf etter fem annenplasser i turneringen tidligere.

Han ligger i teten og leder med ett slag før den avsluttende runden søndag. Avslutningen faller forresten både på 43 års dagen hans og på farsdagen, så med full klaff kan det bli ekstra grunn for amerikaneren til å sprette champagnen.

- Jo, jeg ligger veldig godt an, det skal jeg ikke nekte for, men ingenting er avgjort. Jeg må fortsatt prestere på topp og spille opp mot det beste jeg noensinne har klart, sa Mickelson etter lørdagens tredje runde. Tidligere han har vunnet fire majortitler i karrieren.

Etter at 54 hull er spilt på banen i Ardmore ligger Mickelson i teten med 209 slag totalt. Slaget bak ham følger Charl Sscwartzel, Steve Stricker og Hunter Mahan.

Føler ikke ekstra press - Jeg tror ikke jeg føler noe mer press enn alle andre som forsøker å vinne en majorturnering og som ligger godt an før den siste runden, sa Mickelson lørdag. Han la til at det vil bety noe ekstra for ham, dersom han klarer å spille opp mot sitt aller beste søndag.

- Jeg tror jeg skal ha en «under par-runde» i meg søndag, selv om det er meldt om dårligere forhold, la han til.

Det er ikke første gangen Mickelson ligger så godt an. Det har skjedd flere ganger tidligere, og da har ikke sisterunden falt heldig ut for ham. Derfor betyr det ekstra mye for amerikaneren å lykkes nå.

- Jeg har vært nærme før, og det har vært moro å spille, selv om skuffelsen selvsagt har vært stor ikke å lykkes fullt ut, fortalte Mickelson etter den tredje runden. Han tenkte selvsagt på de fem annenplassene han har sikret seg i US Open.

Bedre rustet - Nå føler jeg meg bedre rustet til å stå imot presset fra konkurrentene enn noen gang tidligere. Alt jeg gjør er bedre enn tidligere. Jeg har god ballfølelse og gode putter. Jo, alt ligger til rette for at det skal blåse min vei nå, sa amerikaneren.

Han la til at han føler seg svært tilfreds og er full av selvtillit før den siste runden, selv om det er jevnt og svært tett i toppen. Det nytter ikke å gjøre feil for å beholde ledelsen.

- Jeg har fått mye og god støtte fra tilskuerne her. Det har vært helt fantastisk, sa den snart 43 år gamle spilleren.

- Jo, jeg er snart 43 år, men føler meg i bedre form og mye sterkere enn på lenge, på svært lenge. Før jeg tar fatt på den siste runden her, føler jeg meg både sterkere og mer fleksibel enn før. Dessuten er jeg helt skadefri. Det må bety noe, sa Phil Mickelson lørdag.

(NTB)